Αίτηση του σχολείου μας για συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Comenius

Το σχολείο μας κατέθεσε σήμερα  αίτηση στο Ι.Κ.Υ. (Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών) για συμμετοχή στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Comenius – Πολυμερείς Σχολικές Συμπράξεις. Στο πρόγραμμα αυτό (εφόσον εγκριθεί- χρηματοδοτηθεί από το Ι.Κ.Υ.) θα αποτελέσουμε ομάδα με άλλα 5 σχολεία από τις χώρες: Πολωνία, Ισπανία,  Σκωτία, Ιταλία και Κύπρο.

Το κοινό μας θέμα είναι: In the workshop of European artists

Με απλά λόγια το κάθε σχολείο θα ασχοληθεί με θέματα μυθολογίας, ιστορίας και πολιτισμού από την περιοχή του. Θα έρθει σε επαφή με σημαντικούς πνευματικούς ανθρώπους της περιοχής του (ιστορικούς, καλλιτέχνες, ζωγράφους, γλύπτες).Τέλος θα ασχοληθεί και με την παραδοσιακή μουσική και τους χορούς του τόπο του.

Το κάθε σχολείο θα στέλνει την εργασία του στα άλλα  και όλες μαζί θα ανεβαίνουν στην κοινή ιστοσελίδα. Έτσι οι μαθητές του κάθε σχολείου θα μάθουν για τη ζωή και τον πολιτισμό όλων των άλλων σχολείων της ομάδας.

Για όλη την εργασία που θα διαρκέσει 2 χρόνια (Σεπτέμβριος 2012- Ιούνιος 2014) έχει προγραμματιστεί τι θα κάνουμε μήνα-μήνα. Επίσης έχουν καθοριστεί και οι αρμοδιότητες του κάθε σχολείου όσον αφορά την κοινή παρουσίαση του τελικού προϊόντος- έργου. Από το πρόγραμμα προβλέπονται και θα γίνουν επισκέψεις του κάθε σχολείου στα άλλα 5 για την καλύτερη επαφή, την πολιτισμική ανταλλαγή και για τον προγραμματισμό- εκπόνηση  και παρουσίαση του έργου.

Τα οφέλη για του μαθητές και το σχολείο θα είναι πολλά. Θα γνωρίσουν την ιστορία, τον πολιτισμό και τον τρόπο ζωής 5 ευρωπαϊκών χωρών. Το στοιχείο αυτό θα αποτελέσει πολιτισμικό πλούτο για τους μικρούς μας μαθητές. Είναι γεγονός ότι με την επαφή και με «άλλους» διαφορετικούς πολιτισμούς αξιολογούμε και ερμηνεύουμε καλύτερα τόσο τον δικό μας πολιτισμό όσο και των «άλλων».

Κατηγορίες: Επικαιρότητα. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *