Επίσκεψη στο σχολείο μας των «Γιατρών χωρίς σύνορα»

Οι «Γιατροί χωρίς Σύνορα» βρέθηκαν για πρώτη φορά στην πόλη μας για το χρονικό διάστημα από 7 μέχρι 11 Φεβρουαρίου με σκοπό να ενημερώσουν τους κατοίκους της πόλης μας για το έργο που προσφέρουν και να ζητήσουν την οικονομική τους υποστήριξη. Εμείς δεν χάσαμε την ευκαιρία και του καλέσαμε στο σχολείο μας.

Με χαρά δέχτηκαν την πρόσκλησή μας και σήμερα το πρωί μας επισκέφτηκαν. Στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας παρουσίασαν συνοπτικά στους μαθητές της Ε΄ και Στ΄ το έργο τους γύρω από το θέμα του υποσιτισμού και την αντιμετώπισή του. Μετά από την σύντομη εισαγωγή ακολούθησε ένα βίντεο από μια χώρα της Αφρικής, όπου οι κάτοικοι υποσιτίζονται. Η εκδήλωση έκλεισε με ένα διαδραστικό εκπαιδευτικό παιχνίδι που έπαιξαν οι μαθητές με τον γιατρό και που αφορούσε στην καλύτερη εμπέδωση του έργου τους και της προσφοράς τους προς τους υποσιτιζόμενους λαούς.

Τους ευχαριστούμε πολύ.

Οι μαθητές δεσμεύτηκαν να φέρουν ζωγραφιές, βοήθεια από το υστέρημά τους και να γράψουν κάτι, δεδομένου ότι η εκδήλωση κανονίστηκε χθες το βράδυ και ήταν απροετοίμαστοι. Αξίζει να διαβάσετε το κείμενο μαθήτριας που δείχνει και το βαθμό ευαισθητοποίησης των μαθητών.

Κατηγορίες: Επικαιρότητα. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *