ΕΠΙΣΚΕΨΗ TOY E1 ΣΤΗΝ ΕΛΕΠΑΠ 22 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011

Οι μαθητές της τάξης γράφουν

Την Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2011, η δασκάλα μας και εμείς πήγαμε στην ΕΛΕΠΑΠ  για να παραδώσουμε κάποια δώρα που είχε συγκεντρώσει η τάξη μας. Η ΕΛΕΠΑΠ  είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο, που από το 1937 άνοιξε τις πόρτες της στα παιδιά με ειδικά κινητικά προβλήματα και μέχρι σήμερα τα φροντίζει.

Εκεί μας μίλησε η διευθύντρια για το τι είναι και τι γίνεται με αυτή την οργάνωση. Είναι σαν ένα σχολείο, που  παιδιά με κάποια προβλήματα, πηγαίνουν εκεί και μαθαίνουν πολλά πράγματα όπως γράμματα, χειροτεχνίες κ.α.  Επίσης, μας είπε εκτός απ’ αυτά προσπαθούν να κάνουν μικρότερα τα προβλήματα υγείας που έχουν αυτά τα παιδιά.

Μας μίλησε και για τη χαρά που προσφέρει το έργο τους στα παιδιά αυτά και ότι αυτές τις δύσκολες εποχές βρίσκονται αντιμέτωποι με άσχημες οικονομικές καταστάσεις και γι’ αυτό χρειάζονται τη βοήθεια όλων των ανθρώπων.

Γι’ αυτό πρέπει κι εμείς να στηρίζουμε το έργο αυτό και να μην ξεχνάμε ότι αν κλείσουν αυτοί οι εθελοντικοί οργανισμοί, πολλά παιδιά θα βρεθούν αβοήθητα και μόνα.  Τα παιδιά αυτά δε θέλουν κάτι λιγότερο από τ’ αλλά παιδιά γιατί πιστεύουμε ότι κανένας δεν είναι διαφορετικός από τον άλλο. Όλα είμαστε ίδια και ο καθένας μας έχει διαφορετικές ικανότητες.

Πριν φύγουμε, η διευθύντρια μας προσκάλεσε να πάμε όλοι οι μαθητές της τάξης μας μια ολόκληρη μέρα εκεί, να παίξουμε και να κάνουμε δραστηριότητες με τα παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ και η δασκάλα μας μας υποσχέθηκε ότι αυτό θα γίνει σύντομα.

Χριστίνα Καρακώστα

Μαρία Κούση

Εριέττα Κτενά

Δημοσθένης Πλάβος

Μήνυμα προσφοράς από τους μαθητές του Ε1

Οι μαθητές του Ε1 με αφορμή τον τηλεμαραθώνιο της τηλεόρασης του Αχελώου (πριν τις γιορτές) κατέθεσαν για το ΕΛΕΠΑΠ τις οικονομίες από τον κουμπαρά της τάξης τους. Το μήνυμα αυτό είναι πολλαπλό προς όλους μας, μικρούς και μεγάλους. Είναι μήνυμα κοινωνικής ευαισθησίας, αλληλεγγύης, αποδοχής της διαφορετικότητας, μήνυμα προσφοράς.Ο πρόεδρος του ιδρύματος έστειλε ευχαριστήρια επιστολή. Πατήστε εδώ για να τη διαβάσετε.

Κατηγορίες: Γενικά. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *