Ένα μικρό αφιέρωμα στο Πολυτεχνείο

Γράφει η Δασκάλα της Ε΄ τάξης Χριστίνα Παππά

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, 17 – 11-2011, στο σχολείο μας η γιορτή του Πολυτεχνείου από τους μαθητές της Ε΄ τάξης και τους δασκάλους τους με την ανεκτίμητη βοήθεια του καθηγητή της Μουσικής Ανδρέα Λανάρα.

Η γιορτή του Πολυτεχνείου είναι ένα ορόσημο για την ιστορία του τόπου μας. Μια «χούφτα παιδιά», όπως λένε και οι ποιητές μας, τα έβαλε με ολόκληρο το μηχανισμό ενός στρατιωτικού κράτους. Τα έβαλε με τη Δικτατορία και τελικά νίκησε, προσφέροντας για θυσία δεκάδες κορμιά.

Τα μηνύματα του Πολυτεχνείου παραμένουν πάντα επίκαιρα και αποτελούν και σύγχρονα μηνύματα της ελληνικής κοινωνίας που δοκιμάζεται τις μέρες αυτές. Στα μικρά παιδιά όμως είναι δύσκολο να εξηγήσεις κάποιες έννοιες  όπως Δικτατορία, Φασισμός, Χούντα… και ακόμη δυσκολότερο να τους μιλήσεις για τη βία όλων αυτών των γεγονότων, όπως ακόμη και το δικό μας το μυαλό δυσκολεύεται να την καταλάβει.

Έτσι, προσπαθήσαμε να απλουστεύσουμε όσο πιο πολύ μπορούμε αυτές τις έννοιες χωρίς να αφήσουμε και να χαθεί το μήνυμα που πάντα πρέπει  να μας αφήνει αυτή η μέρα. Το μήνυμα της ελευθερίας του ανθρώπου και του πολίτη, το μήνυμα πως πρέπει να αγωνιζόμαστε γι’ αυτό που πιστεύουμε.

Κατηγορίες: Επικαιρότητα. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *