ΑΠΟΚΡΙΕΣ 2016

Τσικνοπέμπτη (2)

Τσικνοπέμπτη 2016

Ένα  μικρό γλέντι στήθηκε στο προαύλιο του σχολείου μας με αφορμή τη φετινή Τσικνοπέμπτη. Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων, τηρώντας την παράδοση, προσέφερε σε όλους το παραδοσιακό έδεσμα  της ημέρας,  το ψητό κρέας σε σουβλάκια και χυμούς και ο αέρας μύρισε τσίκνα. Χορηγός του κρέατος ήταν η επιχείρηση φάρμα «Λαϊνάς Σταύρος & Σια ΕΕ», την οποία ο σύλλογος ευχαριστεί πολύ.

Ακολούθησαν  παραδοσιακά τραγούδια,  χοροί και άλλα αποκριάτικα δρώμενα με μικρούς και μεγάλους. Οι εκπαιδευτικοί της Β΄τάξης,  Ελένη Γράψα και Χρήστος Κυριαζής, επιμελήθηκαν ένα  μουσικοχορευτικό πρόγραμμα κατευθείαν από τη δημοτική μας παράδοση. Οι μαθητές και οι μαθήτριες τραγούδησαν (Δω στα λιανοχορταρούδια), χόρεψαν και συμμετείχαν σε αποκριάτικα τραγούδια μίμησης ( Νεραντζούλα, Πώς το τρίβουν το πιπέρι, Παντρεύεται ο κάβουρας, Λαΐσιος, Η νύφη λιποθυμά, Στης ακρίβειας τον καιρό) και όλοι, παιδιά, δάσκαλοι και γονείς ρίχτηκαν στο χορό με τα δημοτικά μας τραγούδια.

Στο τέλος της γιορτής, όλοι ευχήθηκαν για χρόνια πολλά και έδωσαν ραντεβού για την επόμενη χρονιά.Ευχόμαστε σε όλους Καλές Αποκριές!

Δείτε ενδεικτικές φωτογραφίες και βίντεο

Δείτε το στο slideshare.net

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *