Διαδίκτυο

Τηλεδιάσκεψη για ασφαλές διαδίκτυο

telediaskepsi2Την Πέμπτη στις 5 Μαρτίου 2015 έγινε ημερίδα μέσω τηλεδιάσκεψης στο σχολείο μας με θέμα: “Ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο”. Στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας, από τις 11:00 – 12:15, έγινε σύνδεση, μέσω του σχολικού δικτύου, με την αστυνομία και την υπηρεσία ηλεκτρονικού εγκλήματος, όπου μας ενημέρωσαν για τους κινδύνους του διαδικτύου και τα μέτρα προστασίας που μπορούμε να πάρουμε. Την παρουσίαση παρακολούθησαν μαθητές της Ε’ τάξης του σχολείου μας. Ήταν πολύ ενδιαφέρουσα και ουσιαστική η ομιλία της ψυχολόγου αλλά και των υπολοίπων ομιλητών για το συγκεκριμένο θέμα.

Στην εικόνα βλέπετε τα τηλέφωνα και την διεύθυνση της ιστοσελίδας όπου μπορείτε να απευθυνθείτε, αν χρειαστεί, αλλά και για να πάρετε περισσότερες πληροφορίες.

Η υπεύθυνη της εκδήλωσης
Φωτεινή Ράπτη

 

Ημέρα ασφαλούς διαδικτύου – 10 Φεβρουαρίου 2015

ΔιαδίκτυοΓράφει η  εκπ/κός Πληροφορικής του σχολείου μας, Ράπτη Φωτεινή

Αγαπητοί γονείς,

 με αφορμή τον εορτασμό της ημέρας του ασφαλούς διαδικτύου στις 10 Φεβρουαρίουθα ήθελα να σας ενημερώσω για την ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο από τα παιδιά καθώς  επίσης να δώσω κάποιες συμβουλές για επίβλεψη όταν τα παιδιά είναι συνδεδεμένα στο Διαδίκτυο. Το Διαδίκτυο θα μπορούσε εύκολα να διεκδικήσει τον τίτλο ενός από τα θαύματα του σύγχρονου κόσμου. Είναι το μέσο που δίνει σε πραγματικό χρόνο πρόσβαση σε πληροφορία, γνώση αλλά και ψυχαγωγία. Κάθε χρήστης του διαδικτύου πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι ο παγκόσμιος ιστός δε διαφέρει σε τίποτα από μια κοινωνία και ότι οι  πληροφορίες που παρουσιάζονται στο διαδίκτυο δεν είναι πάντα έγκυρες και σωστές. Γι’ αυτό και πρέπει να είμαστε σε επιφυλακή όταν τα παιδιά μας είναι συνδεδεμένα στο διαδίκτυο. Κάποιες συμβουλές που θα μπορούσαν να βοηθήσουν είναι οι εξής:

  1. Προτιμήστε να τοποθετήσετε τον Η/Υ σας σε χώρους, όπως είναι το σαλόνι και όχι σε υπνοδωμάτια. Έτσι θα έχετε τη δυνατότητα να επιβλέπετε το παιδί σας, χωρίς το ίδιο να αισθάνεται ότι ελέγχεται.
  2. Κάντε την πλοήγηση στο Internet μία οικογενειακή δραστηριότητα. Χρησιμοποιείστε τον H/Υ μαζί με τα παιδιά σας.
  3. Ενημερώστε τα παιδιά σας για τους κινδύνους που υπάρχουν όταν συνομιλούν με αγνώστους μέσω chatrooms.
  4. Συζητήστε με τα παιδιά σας για θέματα ασφάλειας (επικοινωνία με επικίνδυνα άτομα, πρόσβαση σε sites με βλαβερό περιεχόμενο) που προκύπτουν από την πλοήγηση στο διαδίκτυο.
  5.  Διδάξτε τους να μην δίνουν προσωπικές πληροφορίες χωρίς την άδειά σας (επίθετο, όνομα ηλικία, διεύθυνση κατοικίας, αριθμό τηλεφώνου, οικογενειακό εισόδημα, ακόμα και ωράρια σχολείου ονόματα φίλων κ.λπ.) και να μην χρησιμοποιούν την κάρτα σας.
  6. Mην επιτρέπετε ποτέ στα παιδιά σας να συναντηθούν με άτομα που γνώρισαν μέσω Διαδικτύου. Διδάξτε τα επίσης, να αρνούνται από μόνα τους να συναντηθούν προσωπικά με άτομα που έχουν γνωρίσει στο Διαδίκτυο. Εξηγήστε τους ότι οι άγνωστοι με τους οποίους θέλουν να συναντηθούν μπορεί να είναι επικίνδυνοι.
  7. Χρησιμοποιείστε τα λεγόμενα «φίλτρα» που είναι ειδικά προϊόντα λογισμικού με σκοπό την παρεμπόδιση της πρόσβασης σε μη επιθυμητές θέσεις «sites» (βία, πορνογραφία).
  8. Ελέγξτε το περιεχόμενο οπτικοακουστικού υλικού, όπως CDs, δισκέτες κ.α., που αγοράζουν τα παιδιά σας ή ανταλλάσουν με τους φίλους τους.

Πάνω απ’ όλα όμως πρέπει να επικοινωνείτε καθημερινά με τα παιδιά σας και να τους μιλάτε ανοιχτά για τους κινδύνους του Διαδικτύου.

Με εκτίμηση

Η καθηγήτρια Πληροφορικής

Φωτεινή Ράπτη

Ασφάλεια στο διαδίκτυο

Από την εκπ/κό Πληροφορικής του σχολείου μας, Ράπτη Φωτεινή

Δείτε το στο slideshare.net

Χαρακτηριστικά είναι τα παρακάτω video

 

Tηλεδιάσκεψη για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδύκτιο

telediaskepsi2Κατόπιν συνεργασίας των κ.κ. Υπουργών Παιδείας και Προστασίας του Πολίτη και Δημόσιας Τάξης, πραγματοποιήθηκαν ημερίδες μέσω τηλεδιασκέψεων της Δ/νσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της περιφέρειας, με θέμα «Ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο».

Οι μαθητές της Στ’ τάξης του σχολείου μας παρακολούθησαν την συγκεκριμένη ημερίδα την Τρίτη 4/11/2004 και ώρα 11.00 π.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου, η οποία διέθετε όλο τον απαιτούμενο εξοπλισμό για την άρτια πραγματοποίηση της τηλεδιάσκεψης.

Οι μαθητές ενημερώθηκαν για τους κινδύνους της πλοήγησης στο Διαδίκτυο, και τους δόθηκαν  κατάλληλες οδηγίες για ασφαλή πλοήγηση. Είχαν επίσης την δυνατότητα να υποβάλλουν ερωτήματα γραπτά και να πάρουν άμεσα απαντήσεις.

Δόθηκε επίσης, η νέα ηλεκτρονική διεύθυνση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για παιδιά, http://www.cyberkid.gov.gr, την οποία μπορούν να επισκέπτονται όλοι οι μαθητές και να ενημερώνονται διαρκώς για τα νέα δεδομένα πάνω στην ασφάλεια του Διαδικτύου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *