E-twinning

Το σχολείο μας φέτος έχει αναπτύξει συνεργασία με ένα δημοτικό σχολείο της Ισπανίας, το CEIP San Marcos στην πόλη Asturias. Η συνεργασία γίνεται στα πλαίσια του e-twinning που είναι ένα πρόγραμμα για την αδελφοποίηση σχολείων της Ευρώπης.

Το θέμα με το οποίο θα ασχοληθούμε λέγεται «My european friend» (Ο ευρωπαίος φίλος μου).
Θα προγραμματιστούν συνομιλίες με τους ισπανούς μαθητές μέσω υπολογιστή με κάμερα και μικρόφωνο. Γλώσσα επικοινωνίας μας είναι η αγγλική και περιλαμβάνει τη συμμετοχή των μαθητών σε μια ψηφιακή τάξη κλειστού τύπου η οποία δημιουργήθηκε αποκλειστικά για τους μαθητές των δύο σχολείων που συμμετέχουν (5ο Δημοτικό σχολείο Αγρινίου, CEIP San Marcos).
Τα θέματα των συζητήσεων αυτών θα περιλαμβάνουν σχολικές εκδηλώσεις, αθλήματα, χόμπι και ελεύθερος χρόνος, εξωσχολικές δραστηριότητες κ.α. Επίσης οι συζητήσεις θα είναι σχετικές με τα έθιμα και τις παραδόσεις κάθε περιοχής (Ισπανία, Ελλάδα). Στα πλαίσια της ψηφιακής τάξης οι μικροί μαθητές θα συμμετέχουν σε ένα  forum όπου θα ανοίγουν συζητήσεις για διάφορα θέματα υπό την επίβλεψη και την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών.

Τις δραστηριότητες μας θα τις ανεβάζουμε στο blog που δημιουργήσαμε γι αυτό το σκοπό

ourwindowtoeurope.blogspot.com

Στη συνεργασία αυτή θα πάρουν μέρος οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄ τάξης του σχολείου μας.

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός για το πρόγραμμα e-twinning είναι η Καραμπούλη Βίκυ η οποία χειρίζεται και τις αναρτήσεις του σχετικού blog.


Στόχοι μας είναι οι μαθητές μας να γνωρίσουν την καθημερινότητα, τις παραδόσεις, τις ασχολίες των άλλων παιδιών τις ευρώπης. Επίσης θα εξασκηθούν στην αγγλική γλώσσα και θα μάθουν νέες δεξιότητες που αφορούν τη χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή και διαδικτύου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *