20 Νοεμβρίου 2018: Παγκόσμια Ημέρα αφιερωμένη στα Δικαιώματα του Παιδιού…

Η Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού εορτάζεται κάθε χρόνο στις 20 Νοεμβρίου, με αφορμή την επέτειο υιοθέτησης από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, το 1989, της Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

Όλα τα παιδιά του σχολείου μας μαζί με τους δασκάλους τους συζήτησαν και συμμετείχαν σήμερα σε δράσεις για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

Η Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού αποτελεί το πλέον αποδεκτό κείμενο για τα ανθρώπινα δικαιώματα παγκοσμίως. Την έχουν επικυρώσει όλα τα κράτη του κόσμου, εκτός των ΗΠΑ και της Σομαλίας (η Ελλάδα την επικύρωσε στις 2 Δεκεμβρίου 1992 με τον νόμο 2101), και τα 54 άρθρα της καλύπτουν όλα τα δικαιώματα των παιδιών που χωρίζονται σε 4 τομείς: Δικαιώματα Επιβίωσης, Ανάπτυξης, Προστασίας και Δικαιώματα Συμμετοχής.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Οι μαθητές της Γ2 Τάξης, τραγούδησαν, έγραψαν ευχές και τις έστειλαν στον ουρανό για να φτάσουν σε όλα τα μέρη του κόσμου… σε όλα τα παιδιά του κόσμου… στην Ασία… στην Αφρική… στην Ωκεανία.. στην Αμερική… στην Ευρώπη…

Οι μαθητές των Ε1 και Ε2 του σχολείου μας μαζί με τους εκπαιδευτικούς κ. Αυγουστίνο Κάτσαρη και την κ. Χριστίνα Δέδε επικοινώνησαν με την τοπική κοινωνία και μίλησαν για τα δικαιώματα του παιδιού όπως αυτά συμφωνήθηκαν και υπογράφηκαν μέσα από τα 54 άρθρα. Πιο συγκεκριμένα, επισκέφτηκαν τα:

1. Κέντρο ψυχικής Υγείας στην Αγία Παρασκευή.
2. Τοπική αγορά
3. Δημαρχείο της πόλης μας.
4. Αστυνομία Αγίας Παρασκευής
5. Λαϊκή αγορά Κοντόπευκου.

Αφήστε μια απάντηση