Δράσεις eTwinning στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Ηλιούπολης κατά το σχολικό έτος 2023-2024

Δράσεις eTwinning στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Ηλιούπολης κατά το σχολικό έτος 2023-2024

etwinningΘέμα: «Healthy Body – Healthy Mind»

Συνεργαζόμενα σχολεία από τις χώρες: Ελλάδα, Γαλλία, Τσεχία και Ισπανία

Οκτώβριος 2023

Οι μαθητές/τριες των τμημάτων ΣΤ1 και ΣΤ2 συνεργάστηκαν και συνδημιούργησαν μία παρουσίαση του σχολείου τους. Συνεργάστηκαν, επίσης, με τους/τις μαθητές/τριες του 7ου Δημοτικού Σχολείου Ηλιούπολης και του 9ου Δημοτικού Σχολείου Κερατσινίου μέσω κοινόχρηστων εγγράφων και δημιούργησαν κουίζ για την παρουσίαση της χώρας τους.

    Νοέμβριος – Δεκέμβριος 2023

Οι μαθητές/τριες των τμημάτων ΣΤ1 και ΣΤ2 μελετούν την ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων. Συλλέγουν πληροφορίες για τα ολυμπιακά σύμβολα ( την ολυμπιακή φλόγα, τον ολυμπιακό ύμνο και τον όρκο των αθλητών/τριών),καταγράφουν σημαντικές στιγμές και επιτεύγματα διάσημων ολυμπιονικών. Αναρτούν τα κείμενά τους και φωτογραφίες σε συνεργατικό ιστότοπο.

Ιανουάριος 2024

Οι μαθητές/τριες των τμημάτων ΣΤ1 και ΣΤ2 (σε διακρατικές ομάδες) καταγράφουν την πορεία της ολυμπιακής φλόγας από την Ελλάδα έως το ολυμπιακό στάδιο στο Παρίσι  και δημιουργούν συνεργατικό ταξιδιωτικό οδηγό με πληροφορίες και πολυμεσικό υλικό για τις πόλεις-σταθμούς.

Φεβρουάριος 2024

Οι μαθητές/τριες των τμημάτων ΣΤ1 και ΣΤ2 συμμετέχουν στην 4η Ελληνογαλλική Ολυμπιακή και Παραολυμπιακή Εβδομάδα (5-9 Φεβρουαρίου), που διοργάνωσε το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας σε συνεργασία με άλλους φορείς. Οι μαθητές/τριες γνωρίζουν καταξιωμένους αθλητές/τριες και τους υποβάλλουν ερωτήσεις.

Διακρατικές ομάδες μαθητών/τριών δημιουργούν κάρτες Domino με τους κανόνες που διέπουν την ασφαλή χρήση και πλοήγηση στο διαδίκτυο.

                                                                                  Μάρτιος 2024

Οι μαθητές/τριες των τμημάτων ΣΤ1 και ΣΤ2 δημιουργούν μαζί με τους/τις μαθητές/τριες των συνεργαζόμενων σχολείων ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα διατροφής για αθλητές/τριες. Προτείνουν υγιεινά και θρεπτικά γεύματα και σνακ καθώς, επίσης, και νόστιμες συνταγές.

 

this is our school / πατήστε εδώ

παίξε το κουίζ/ πατήστε εδώ

η διαδρομή της ολυμπιακής φλόγας/ πατήστε εδώ