Παράταση εγγραφών στο Νηπιαγωγείο για το σχ.έτος 2024-25

Οι εγγραφές μαθητών/τριών στα Δημόσια Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία της χώρας για το σχολικό έτος 2024-2025, παρατείνονται μέχρι και την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024.

Συγκεκριμένα στα Νηπιαγωγεία:

  1. Την Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής υποβάλλουν οι γονείς/κηδεμόνες, βάσει της διεύθυνσης κατοικίας τους και σύμφωνα με τα όρια της σχολικής περιφέρειας του Νηπιαγωγείου, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης στην  ηλεκτρονική διεύθυνση: https://proti-eggrafi.services.gov.gr/
  2. Στα Νηπιαγωγεία εγγράφονται για το σχολικό έτος 2024-25, μαθητές/τριες γεννημένοι/ες το 2020 και τα Νηπιαγωγεία υποχρεούνται να δεχτούν όλες τις αιτήσεις προνηπίων που έχουν γεννηθεί κατά τη διάρκεια του έτους αυτού.
  3. Τα προνήπια που ήδη φοιτούν στο νηπιαγωγείο μας κατά το τρέχον σχολικό έτος και το επόμενο σχολικό έτος θα είναι νήπια, εγγράφονται αυτεπάγγελτα.  Όσοι  γονείς των μαθητών-νηπίων  επιθυμούν να τους εγγράψουν στο ολοήμερο τμήμα, θα πρέπει  να προσκομίσουν αίτηση εγγραφής στο ολοήμερο.
  4. Η προσκόμιση Δικαιολογητικών στη σχολική μονάδα θα γίνεται κάθε Δευτέρα και Παρασκευή και ώρα 12:15 ως 13:30 μ.μ.
  5. Η περιοχή ευθύνης του 57ουΝηπιαγωγείου Λάρισας, περιλαμβάνει την περιοχή η οποία περικλείεται από τις οδούς:     Ανατολικά: Παλαιά Εθνική Οδός Αθηνών-Θεσσαλονίκης
    Δυτικά: Οδός Κολχίδος
    Βόρεια: Θεοφράστου-Προσαλέντη
    Νότια: Περιφερειακή οδός Λάρισας-Τρικάλων.

Εδώ θα βρείτε την Χωροταξική κατανομή-όρια σχολικής μονάδας,  από την ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Π.Ε Λάρισας.

Ολόκληρη η Εγκύκλιος:  Εγκύκλιος Εγγραφών στο Νηπιαγωγείο 2024-25

Οδηγίες χρήσης ηλεκτρονικής εγγραφής για γονείς: pdf

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

Για την εγγραφή του νηπίου- προνηπίου οι γονείς/κηδεμόνες πρέπει να ακολουθήσουν τα εξής βήματα:

  • Χρήση κωδικών: Οι γονείς/κηδεμόνες, κατά την είσοδό τους στην Ηλεκτρονική Υπηρεσία «Πρώτη Εγγραφή» της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης (gov.gr) αυθεντικοποιούνται με τη χρήση των κωδικών-διαπιστευτηρίων της της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης (taxisnet). Είσοδος στη σελίδα της εφαρμογής (https://proti-eggrafi.services.gov.gr/) και επιλογή του Νηπιαγωγείου στο οποίο ανήκει σύμφωνα με τη διεύθυνση κατοικίας του.
  • Συμπλήρωση στοιχείων επικοινωνίας: Κατά την είσοδό του στο σύστημα, ο γονέας/κηδεμόνας συμπληρώνει τα στοιχεία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (προαιρετικά) και κινητού τηλεφώνου μέσω του οποίου θα ενημερώνεται για την πορεία της αίτησής του.

Για την υποβολή της αίτησης οι γονείς/κηδεμόνες συμπληρώνουν διαδοχικά τα ακόλουθα (παρ. 2 του άρθρου 2 της ΚΥΑ 53128/Δ1/2020 (Β’ 1767)):

  • α) τα στοιχεία του προνηπίου-νηπίου για το οποίο αιτούνται την εγγραφή
  • β) τη διεύθυνση μόνιμης κατοικίας τους
  • γ) τα στοιχεία άλλου/ων τέκνου/ων
  • δ) εάν επιθυμούν τη φοίτηση του προνηπίου-νηπίου στο Τμήμα Πρόωρης Υποδοχής, στο Προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα και στο Αναβαθμισμένο Πρόγραμμα Ολοήμερου Νηπιαγωγείου
  • ε) τα στοιχεία των συνοδών
  • Μετά την αποδοχή της αίτησης, τα παραστατικά που θα απαιτηθεί να προσκομίσουν κατά την επίσκεψή τους στη σχολική μονάδα εντός της προθεσμίας που ορίζει ο/η Διευθυντής/ντρια-Προϊστάμενος/η του Νηπιαγωγείου, πέρα από τα (γ) και (δ) εφόσον τα έχει αιτηθεί,περιλαμβάνονται :
  • α) η αίτηση εγγραφής για το τμήμα πρόωρης υποδοχής, για το Προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα ή για το Αναβαθμισμένο Πρόγραμμα Ολοήμερου Νηπιαγωγείου: Πατήστε για εκτύπωση ΑΙΤΗΣΗ-ΟΛΟΗΜΕΡΟ.pdf
  • β)Υπεύθυνη δήλωση ετέρου γονέα εφόσον επιθυμείτε φοίτηση του παιδιού στο Ολοήμερο. Κατεβάζετε την δήλωση για εκτύπωση πατώντας  ΕΔΩ
  • γ) Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή, σύμφωνα με τη με αρ. πρωτ. Φ.6/1094/80261/Δ1/20-5-2015 Εγκύκλιο του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. (Α.Δ.Υ.Μ.): Πατήστε για εκτύπωση  Α.Δ.Υ.Μ.pdf
  • δ) Βιβλιάριο υγείας του/της μαθητή/τριας, ή άλλο στοιχείο, από το οποίο αποδεικνύεται ότι έγιναν τα εμβόλια που προβλέπονται και είναι ενταγμένα στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών. (παρ. 4, του άρθρου 6 του ΠΔ 79/2017 (Α΄ 109), όπως τροποποιήθηκε με την παρ. 1 του άρθρου 44 του ν.4777/2021 (Α΄ 25).
  • ε) Γνωμάτευση από ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ., εφόσον υπάρχει, σε περίπτωση μαθητή/τριας με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Επισημαίνεται ότι η γνωμάτευση αυτή δεν αποτελεί προϋπόθεση εγγραφήςτου/της μαθητή/τριας στο Νηπιαγωγείο, διευκολύνει όμως την οργάνωση για την υποστήριξη μαθητών μεειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.
  • Οι  εγγραφές μετά την 27η  Μαρτίου 2024 θεωρούνται εκπρόθεσμες και χρειάζονται την έγκριση του/της Διευθυντή/ντριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, όπως  ορίζεται στην παρ.6 του άρθρου 6 του ΠΔ79/2017(Α΄109).
  • Σε περίπτωση που αντιμετωπίσετε πρόβλημα στην διενέργεια  της εγγραφής επικοινωνήστε μαζί μας.
  • Τηλέφωνο επικοινωνίας για πληροφορίες: 2410661692   
  • Email: mail@57nip–laris.lar.sch.gr.