“Σεισμός !!! Μη σας πιάνει πανικός!!

Με αφορμή τους πρόσφατους σεισμούς  που βιώνουμε όλοι μας, μικροί και μεγάλοι, ας μιλήσουμε γι’ αυτό το φυσικό φαινόμενο και να βοηθήσουμε τα μικρά παιδιά να αποβάλλουν  το φόβο που τα διακατέχει στο άκουσμα της λέξης σεισμός. Από τα πολύ παλιά χρόνια οι άνθρωποι προσπαθούσαν να εξηγήσουν το φαινόμενο του σεισμού, που τον ονόμαζαν στην αρχαιότητα “Εγκέλαδο” και δημιουργούσαν ιστορίες με θεούς, δαίμονες, τέρατα και ξωτικά. Έτσι επικράτησε και ο μύθος για τον “φυλακισμένο γίγαντα”:

“Ένα μύθο θα σας πω…

“Ο φυλακισμένος γίγαντας”

Τι βίντεο που ακολουθεί μας μιλάει για τη γη μας, που αποτελείται από μεγάλα κομμάτια και μοιάζει σαν ένα μεγάλο  παζλ. Τα κομμάτια αυτά μετακινούνται σιγά σιγά. Όταν λοιπόν συγκρουστούν μεταξύ τους τότε γίνεται σεισμός. Παρακολουθήστε το:

Τα παρακάτω βίντεο μας συμβουλεύουν για το τι πρέπει να κάνουμε, για να είμαστε προετοιμασμένοι σε περίπτωση σεισμού τόσο στο σπίτι μας όσο και στο σχολείο:

Ας θυμηθούμε και τα μέτρα προστασίας και στο σχολείο:

Ο Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας σχεδίασε  την ιστοσελίδα  https://kids.oasp.gr/           ώστε όλοι μας, μικροί και μεγάλοι, να μάθουμε διασκεδάζοντας για το σεισμό και για τα μέτρα προστασίας που μπορούμε να πάρουμε πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από ένα σεισμό.

Μην χάνετε χρόνο. Διαλέξτε την ενότητα που σας ταιριάζει και περιπλανηθείτε.

Ακούστε το  τραγουδάκι  που ακολουθεί με τους Ημισκούμπρια μήπως και καταφέρουμε να ξορκίσουμε έστω και λιγάκι το φόβο του σεισμού:

Δεν μας έφτανε ο κορονωϊός μας επισκέφθηκε και ο σεισμός !!!!

Υπομονή και αυτό θα περάσει. Μείνετε όσο  μπορείτε ασφαλείς!!