Τα “πρωτάκια” στο σχολείο μας

IMG 2073 ΑντιγραφήIMG 2074 Αντιγραφή

    Στο 56ο Νηπιαγωγείο είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε  τους μαθητές της Α’ Δημοτικού του 42ου Δημ. Σχολείου στο πλαίσιο του σχεδίου δράσης που υλοποιούμε με τίτλο: “Ομαλή μετάβαση των νηπίων στο Δημοτικό Σχολείο”. Οι περσινοί μας μαθητές με πολλή χαρά και κέφι μας παρουσίασαν τη θεατρική παράσταση: «Ανακύκλωση». Οι εξαιρετικοί ηθοποιοί μας ταξίδεψαν σε μία παραλία και μας παρουσίασαν σκηνές από  λουόμενους, τη λανθασμένη συμπεριφορά τους  και τις επιπτώσεις αυτής στο θαλλάσιο κόσμο. Αφού μας διηγήθηκαν τα προβλήματα που δημιουργούνται με τέτοιες συμπεριφορές, παρουσίασαν ποια στάση πρέπει να υιοθετήσουμε για το καλό των θαλασσών και του περιβάλλοντος γενικότερα.

    Στη συνέχεια οι μαθητές με τις δασκάλες τους παρουσίασαν στους μικρούς μας μαθητές τα βιβλία της Α’ Δημοτικού και μας πρόσφεραν όμορφες κατασκευές φτιαγμένες από ανακυκλώσιμα υλικά!!

    Ανταλλάξαμε πασχαλινές λιχουδιές και ευχές για όμορφες πασχαλινές διακοπές!!!

    Ευχαριστούμε θερμά τις δασκάλες της  Α’ Δημοτικού κ. Τριανταφυλλιά Τσιρώνη και κ. Δημητρία Πετρίδου, τη θεατρολόγο κ. Αποστολία Μάνδαλου, την εικαστικό κ.  Θεώνη Δημοπούλου για φυσικά τον διευθυντή του 42ου Δημ. Σχολείου κ. Αντώνη Κόντο για την άριστη συνεργασία των δύο σχολείων.

IMG 2079 ΑντιγραφήIMG 2086 1IMG 2087

IMG 2081 Αντιγραφή IMG 2080 Αντιγραφή