ΜΑΝΑ – ΜΗΤΕΡΑ – ΜΑΜΑ

   «Μάνα κράζει το παιδάκι,  Μάνα ο νιος και Μάνα ο γέρος,                                                                                                                                                                                                                             Μάνα ακούς σε κάθε μέρος !! Ωωω!!!  Τι όνομα γλυκό!!!!!»

   «ΜΑΝΑ!!! Δεν βρίσκεται λέξη καμία να ‘χει στον ήχο της τόση αρμονία!!!»

«Μια μητέρα αξίζει όσο εκατό δάσκαλοι» (Σάμιουλ Σμάιλς – Συγγραφέας)

Η 2η Κυριακή του Μαΐου καθιερώθηκε ως  «Ημέρα της Μητέρας» σε αναγνώριση της προσφοράς της με απόφαση του Ο.Η.Ε. την οποία αποδέχθηκαν όλες οι πολιτισμένες χώρες του κόσμου. Η γιορτή αυτή είναι μια εκδήλωση θαυμασμού, σεβασμού και ευγνωμοσύνης στο αγαπημένο πρόσωπο που μας έφερε στον κόσμο. Η εκδήλωση αυτή είναι ο ελάχιστος φόρος, που δίνουμε στη μάνα μας για τις άπειρες φροντίδες της να μας αναθρέψει σωματικά, να μας στολίσει ψυχικά και να μας δώσει τα εφόδια για το σκληρό αγώνα της ζωής αλλά και  για την αυτοθυσία, την απέραντη στοργή και αφοσίωση που δείχνει στα παιδιά της!!

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΑΝΟΥΛΕΣ!!!

 

Οι ζωγράφοι τιμούν τη ΜΗΤΕΡΑ!! 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ  ΕΙΚΟΝΕΣ

(Της Τσαμακδά Μαρίας)

Τραγούδια για τη μητέρα:

Στη γιορτή της Μητέρας

Η καλύτερη μαμά του κόσμου

Μαμά

 

Ακούω το παραμύθι

Παιχνίδια 

Γλώσσα – Γράφω τη λέξη ΜΑΜΑ

 

Ταίριαξε τις μαμάδες με τα μικρά τους

 

Παζλ  – Μητρική Στοργή ( Γιώργος Ιακωβίδης)

Παζλ – Πίνακες του Πικάσο για τη γιορτή της μητέρας

Προτεινόμενες Δραστηριότητες

Με τη βοήθεια του μπαμπά:

  • Μαζεύουμε από τους αγρούς ή τον κήπο του σπιτιού μας τα πιο όμορφα λουλούδια και φτιάχνουμε την ωραιότερη ανθοδέσμη!!!!
  • Φτιάχνουμε μία κάρτα με μια κατακόκκινη καρδιά, τη στολίζουμε με ωραίες ζωγραφιές ή με υλικά που έχουμε στο σπίτι και της γράφουμε ευχές!!!
  • Γινόμαστε μικροί ζωγράφοι και φτιάχνουμε το πορτρέτο της μαμάς!!!!
  • Όλα αυτά τα χαρίζουμε στη μαμά, της δίνουμε μια τεράστια αγκαλιά, το πιο γλυκό φιλί και της λέμε:

«ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΆ ΜΑΜΑ»  «Σ’ ΑΓΑΠΩ ΠΟΛΥ»

Yπενθυμίζουμε ότι η μηδενική χρέωση μέσω κινητής τηλεφωνίας ισχύει μόνο για τον παρόντα ιστότοπο και για τους ιστότοπους που αναφέρονται στο δελτίο τύπου του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων.
Η προβολή περιεχομένου από άλλο ιστότοπο που έχει ενσωματωθεί στον παρόντα ιστότοπο (π.χ. video youtube) ή το άνοιγμα συνδέσμων που οδηγούν σε εξωτερικό περιεχόμενο δεν υπάγονται στη μηδενική χρέωση.

Αφήστε μια απάντηση