¨Από το Γλυπτό ποταμό στο μνημείο του Ιπποκράτη στη Λάρισα».΅Έργο e Twinning

Το νηπιαγωγείο μας ξεκινά το έργο e Twinning :¨Από το Γλυπτό ποταμό στο μνημείο του Ιπποκράτη στη Λάρισα» σε συνεργασία με άλλα σχολεία της πόλης και με τον Σύλλογο:     «Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα». Καλή μας αρχή!!!

Λίγα λόγια για το έργο:

Στις κεντρικές πλατείες της Λάρισας (Κεντρική Πλατεία και Πλατεία Ταχυδρομείου) υπάρχει το έργο της κ. Γκόλαντα (γλύπτριας αστικού τοπίου μεγάλης κλίμακας). Περιλαμβάνει ένα σύνολο σιντριβανιών και άλλων παρεμβάσεων στη διαμόρφωση της περιοχής. Ξεκινάει από την Πλατεία Ταχυδρομείου και καταλήγει στο Α Αρχαίο Θέατρο της πόλης. Το έργο αυτό έχει τον τίτλο Γλυπτός Ποταμός, συμβολίζει στη ροή του Πηνειού από τις πηγές του στα ορεινά και περιλαμβάνει πολλές αναφορές στο ιστορικό παρελθόν της πόλης και της Θεσσαλίας.
Στο έργο με τίτλο «Από τον Γλυπτό Ποταμό στο μνημείο του Ιπποκράτη στη Λάρισα» θα υλοποιηθούν δραστηριότητες που θα συνδέονται με τα μνημεία, τα έργα τέχνης και το αστικό και φυσικό περιβάλλον που υπάρχει μεταξύ της αρχής του Γλυπτού Ποταμού (Πλατεία Ταχυδρομείου) και του μνημείου του Ιπποκράτη στην ομώνυμη συνοικία.

Αφήστε μια απάντηση