ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ

stock photo rest

Πολιτιστικές διαδρομές -Έναρξη

a1Τα φτερά τους άνοιξαν σήμερα “οι πολύχρωμες κουκουβάγιες”και ξεκίνησαν τις πολιτιστικές τους διαδρομές από την Ιατρική Σχολή και το Διαχρονικό Μουσείο. Ευχαριστούμε τον  Σύλλογο “ο Ιπποκράτης στη Λάρισα”  για την βοήθεια και το υλικό που μας παρείχε προκειμένου να κάνουμε τις διαδρομές μας πιο συναρπαστικές.Πρώτος μας σταθμός η Ιατρική σχολή και το αμφιθέατρο “Ιπποκράτης” όπου είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε από κοντά το χώρο μέσα στον οποίο ορκίζονται οι νέοι γιατροί όταν παίρνουν το πτυχίο τους .Σιγοψυθιρίσαμε μάλιστα κι εμείς τις πρώτες λέξεις από τον όρκο του Ιπποκράτη: “Ὄμνυμι Ἀπόλλωνα ἰητρὸν, καὶ Ἀσκληπιὸν, καὶ Ὑγείαν, καὶ Πανάκειαν, καὶ θεοὺς πάντας τε καὶ πάσας…….”Παρακολουθήσαμε ένα ολιγόλεπτο βίντεο της παιδικής σειράς “Μια φορά κι έναν καιρό ήταν η επιστήμη” που αναφέρονταν στον Ιπποκράτη και στη συνέχεια περιηγηθήκαμε στην βιβλιοθήκη της Ιατρικής σχολής καθώς και στην έκθεση -στην είσοδο της βιβλιοθήκης -απολιθωμάτων και οστών προϊστορικών ζώων που βρέθηκαν στις όχθες του Πηνειού.

i1 i2 i3 i4 i5 i6 i7 i8

Δεύτερος σταθμός μας το Διαχρονικό Μουσείο,ένα πραγματικό στολίδι της πόλης μας.Μέσα από τα εκθέματά του κάναμε δυο διαδρομές Α) τη διαδρομή από τις μάγισσες της Θεσσαλίας ως την εποχή του Ιπποκράτη και την επιστημονική θεμελίωση της Ιατρικής ψάχνοντας πήλινα αγγεία και σκεύη φαρμακευτικής χρήσης καθώς και αγάλματα και αγγεία που εικόνιζαν κενταύρους και θεούς όπως ο Απόλλωνας και ο Ασκληπιός δηλ,τους μυθικούς προγόνους του Ιπποκράτη  και Β)τη διαδρομή μέσα από εικόνες στους τοίχους του μουσείου από τη γέφυρα του Πηνειού ,στο Άλογο το σύμβολο της πόλης στο Α΄και Β΄Αρχαία θέατρα της πόλης.

Προετοιμαστήκαμε και οργανωθήκαμε πολύ καλά στην τάξη μας με το υλικό του συλλόγου “ο Ιπποκράτης στη Λάρισα” πριν να ξεκινήσουμε

a5

 

Πριν να ξεκινήσουμε την εξερεύνησή μας πρέπει να πάρουμε δυνάμεις. Ώρα για το κολατσιό μας στην όμορφη βεράντα του Διαχρονικού!

d1d2

….κι εκεί που τρώγαμε ο Μάριος φώναξε “Να ο κόρακας που ο Απόλλωνας τον έκανε μαύρο από άσπρο που ήταν παλιά όταν του είπε “άσχημα νέα” για την Κορωνίδα” κι όλοι θυμηθήκαμε ξανά τον μύθο του Ασκληπιού!

d3

Οι μικροί εξερευνητές μας εξοπλισμένοι με χάρτες και έντυπο υλικό που μας παρείχε ο Σύλλογος “ο Ιπποκράτης στη Λάρισα “το διασκέδασαν πολύ ψάχνοντας σε ομάδες τα αντικείμενά τους και ενθουσιαζόταν πολύ όταν τα ανακάλυπταν και εξηγούσαν στις υπόλοιπες ομάδες τα ευρήματά τους!

    d4

Πρώτη η πράσινη ομάδα ανακάλυψε το αντικείμενό της μια λήκυθο με τον κένταυρο Νέσσωνα και ακολούθησαν και οι υπόλοιπες ανακαλύπτοντας1)αμφορέα με εικόνα του Απόλλωνα,2)πήλινα αγγεία και άλλα σκεύη φαρμακευτικής χρήσης ,3)άγαλμα του Ασκληπιού που βρέθηκε στους Γόννους και 4)άγαλμα του Απόλλωνα από το Πύθιο

d5 d6 d7 d8 d9 

το άλογο γλυπτό, το αρχαίο θέατρο και η γέφυρα του Πηνειού

d10 arx thed11    

και όταν επιστρέψαμε ζωγραφίσαμε τις εντυπώσεις μας.

d14d16 d18 d19 d22d23

Ευχαριστούμε πολύ τους ανθρώπους του Διαχρονικού και της Ιατρικής σχολής που με πολύ υπομονή μας ξενάγησαν και μας φρόντισαν !Περάσαμε υπέροχα!

d12

 

Προηγούμενη

H γιορτή μας για την 25η Μαρτίου

Επόμενο

Τηλεδιάσκεψη skype με άλλο Νηπιαγωγείο του προγράμματος Πολιτιστικές Διαδρομές

2 Σχόλια

  1. στέλιος

    Συγχαρητήρια για την εξαιρετική εκδρομή! ..και τη κατατοπιστική περιήγηση!

Υποστηριζόμενο από blogs.sch.gr & Θέμα βασισμένο στο Lovecraft από τον Anders Norén

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση