Άρθρα ανά μήνα: Ιανουάριος 2026
Learning English is Fun: Μαθαίνουμε τα Ρούχα του Χειμώνα!
Στο Νηπιαγωγείο μας, η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας δεν είναι απλή αποστήθιση λέξεων, αλλά μια βιωματική περιπέτεια! Αυτή την εβδομάδα, οι μικροί μας μαθητές “ντύθηκαν” ζεστά και εξερεύνησαν τον κόσμο των αγγλικών μέσα από τη θεματική ενότητα “Winter Clothes”.
Η Παιδαγωγική Αξία της Βιωματικής Μάθησης
Γιατί επιλέγουμε τη βιωματική προσέγγιση; Στην προσχολική ηλικία, τα παιδιά μαθαίνουν καλύτερα όταν:
-
Συμμετέχουν ενεργά: Δεν ακούν απλώς τη λέξη “jacket”, αλλά κάνουν την κίνηση ότι το φοράνε.
-
Συνδέουν τη γλώσσα με την καθημερινότητα: Τα ρούχα που βλέπουν στην τάξη είναι τα ίδια που φορούν για να βγουν στην αυλή.
-
Παίζουν και δημιουργούν: Η μάθηση γίνεται αβίαστα μέσα από τραγούδια, κίνηση και ομαδικά παιχνίδια.

Τι κάναμε στην τάξη μας
Μέσα από διασκεδαστικές δραστηριότητες, οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με νέο λεξιλόγιο:
-
“Put on your coat!”: Παίξαμε παιχνίδια ρόλων όπου προετοιμαζόμασταν για μια φανταστική βόλτα στο χιόνι.
-
The Mystery Bag: Ψαχουλέψαμε μέσα στην τσάντα του χειμώνα και προσπαθήσαμε να αναγνωρίσουμε αγγίζοντας τα gloves, το scarf και το hat.
-
Winter Songs: Τραγουδήσαμε και χορέψαμε, συντονίζοντας την κίνηση του σώματος με τις αγγλικές λέξεις.
“Η γλώσσα είναι ένα εργαλείο επικοινωνίας και χαράς. Όταν το παιδί γελάει και συμμετέχει, η γνώση ριζώνει βαθιά!”
Με αυτόν τον τρόπο, οι λέξεις παύουν να είναι “ξένες” και γίνονται μέρος του παιχνιδιού μας. Ανυπομονούμε για την επόμενη μας εξερεύνηση!
Καλή Χρονιά με την Κοπή της Βασιλόπιτας στο Νηπιαγωγείο μας!
Η νέα χρονιά ξεκίνησε με τον πιο γλυκό τρόπο στο σχολείο μας! Μέσα σε ένα κλίμα χαράς και ανυπομονησίας, τηρήσαμε το παραδοσιακό έθιμο και κόψαμε τις βασιλόπιτες μας για το 2026.
Φέτος, κάθε τμήμα είχε τη δική του πίτα, ενώ και οι εκπαιδευτικοί μας μοιράστηκαν τη δική τους, ανταλλάσσοντας ευχές για μια δημιουργική και φωτισμένη σχολική χρονιά.
Οι Τυχεροί της Χρονιάς
Η τύχη φέτος είχε… “αγγελικό” πρόσωπο! Οι μεγάλοι τυχεροί που βρήκαν το φλουρί είναι:
-
Ο Μιχαήλ Άγγελος από το Τμήμα 1
-
Ο Άγγελος από το Τμήμα 2
Ευχόμαστε στους δύο μικρούς μας μαθητές να είναι πάντα γεροί, τυχεροί και να έχουν μια χρονιά γεμάτη χαμόγελα!
Μια Γλυκιά Έκπληξη για το Σπίτι
Μετά την κοπή στην τάξη, κάθε παιδάκι πήρε το δικό του ατομικό κομμάτι βασιλόπιτας συσκευασμένο για το σπίτι, ώστε να μοιραστεί τη χαρά και τη γεύση με την οικογένειά του.
Τυχερή της χρονιάς από τους εκπαιδευτικούς μας η κυρία Μαρίζα!
Και του χρόνου με υγεία! Ευχόμαστε σε όλα τα παιδιά μας και στις εκπαιδευτικούς μας μια χρονιά γεμάτη τύχη, πρόοδο και αμέτρητες όμορφες στιγμές.














