Εργασίες μαθητών

 

Στη σελίδα ΤΠΕ υπάρχουν εργασίες των παιδιών που έχουν υλοποιηθεί με διάφορα προγράμματα όπως το kidspiration (τάξεις Β και Γ) , το power point(τάξεις Ε, ΣΤ), το word(τάξεις Γ,Δ) και το paint.

Tο λογισμικό εννοιολογικής χαρτογράφησης Kidspiration αποτελεί ένα ανοικτό υπολογιστικό περιβάλλον, ο παιδαγωγικός σχεδιασμός του οποίου βασίζεται στη θεωρία της οπτικής μάθησης και στον εποικοδομισμό. Η χαρτογράφηση εννοιών βοηθά τα παιδιά να μαθαίνουν να σκέφτονται.

Είναι ένα μέσο ώστε τα παιδιά αυτόνομα να μπορούν να δημιουργούν εννοιολογικούς χάρτες με τη βοήθεια των οποίων οργανώνουν τις διάφορες πληροφορίες.

Το PowerPoint είναι ένα πολύ ισχυρό πρόγραμμα παρουσίασης. Το οποίο αποτελεί τμήμα του πακέτου Microsoft Office. Σκοπός του είναι να βοηθάει τους χρήστες να δημιουργούν εύκολα εντυπωσιακές παρουσιάσεις διαφανειών. Στις διαφάνειες του PowerPoint μπορούμε να προσθέσουμε κείμενο, εικόνες, ήχους, χρώματα και διάφορα εφέ, προκειμένου να δημιουργήσουμε μια εντυπωσιακή παρουσίαση.

Το Word είναι λογισμικό που σας επιτρέπει να δημιουργείτε έγγραφα σε έναν υπολογιστή. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε το Word για να δημιουργήσετε καλαίσθητο κείμενο, χρησιμοποιώντας πολύχρωμες φωτογραφίες ή σχέδια ως εικόνες ή ως φόντο και να προσθέτετε εικόνες όπως χάρτες και πίνακες.

Ζωγραφική (Paint) είναι ένα απλό πρόγραμμα ζωγράφισης γραφικών που έχει συμπεριληφθεί σε όλες τις εκδόσεις των Microsoft Windows και αναφέρεται ως MS Paint ή το Microsoft Paint.

Παρακάτω βλέπετε κάποια παραδείγματα εργασιών.

ΖΩΑ

Μία απο τις εργασίες που φτιάχτηκαν με το power point και το word είναι οι παρακάτω:

 

program γιωργοσ
Μία απο τις εργασίες των παιδιών της Στ , που φτιάξανε αρχικά με το power point
και μετά το μετατρέψαμε σε video, είναι η παρακάτω:
Θέμα :”Η βία στα σχολεία”

 

Μιά αφίσα που φτιάξανε μαθητές απο την Γ ΄δημοτικού με το πρόγραμμα word
Afisa_G1

Αφήστε μια απάντηση