Αξιοποίηση του διαδραστικού πίνακα στο Δημοτικό Σχολείο: Κοινή Επιμορφωτική Δράση με τα 18ο, 47ο & 51ο Δημοτικά Σχολεία

Τα απόγευμα της Πέμπτης 22 Φεβρουαρίου εκπαιδευτικοί του σχολείου μας συμμετείχαν σε δράση ενδοσχολικής επιμόρφωσης  με θέμα: «Αξιοποίηση του Διαδραστικού Πίνακα στο Δημοτικό Σχολείο: τεχνολογικά και παιδαγωγικά θέματα», την οποία οργανώσαμε από κοινού τα Δημοτικά Σχολεία 18ο, 47ο, 51ο & 52ο . Επιμορφωτής της εκδήλωσης, η οποία υλοποιήθηκε στο εργαστήριο πληροφορικής του 18ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών, ήταν ο Σύμβουλος Εκπαίδευσης Πληροφορικής και πρώην Οργανωτικός Συντονιστής του Π.Ε.ΚΕ.Σ Δυτικής Ελλάδας Δρ Σπυρίδων Παπαδάκης. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, εκτός από τους εκπαιδευτικούς και τους-τις διευθυντές -ντριες των 4 σχολείων, ο Σύμβουλος Εκπαίδευσης 4ης θέσης Δασκάλων Δρ Παναγιώτης Παπαδούρης και  η  Σύμβουλος Εκπαίδευσης Γαλλικής Γλώσσας Δρ. Διπλάρη Χριστίνα.
Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Παπαδάκη για την άρτια παρουσίαση του θέματος, το οποίο κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον όλων των εκπαιδευτικών. Πέρα από τα τεχνικά θέματα που αφορούν στη χρήση του διαδραστικού πίνακα,  παρουσίασε και τρόπους αξιοποίησης στην εκπαιδευτική διαδικασία με παραδείγματα και εκπαιδευτικά σενάρια για διάφορα διδακτικά αντικείμενα. Όλο το σχετικό υλικό μπορείτε να βρείτε στο ιστολόγιο του κ. Παπαδάκη και στη διεύθυνση: https://blogs.sch.gr/sym86-deach/

Τέλος, να ευχαριστήσουμε θερμά το 18ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών και τον Διευθυντή του, κ. Χαράλαμπο Λεβεντάκη, που είχε την ιδέα για την οργάνωση της δράσης, για την άψογη φιλοξενία και υποστήριξη!