«Γνωρίζω, αγαπώ και προστατεύω το σώμα μου»

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 3ο

«Το σώμα μου είναι δικό μου!»

Το 3ο εργαστήριο περιλαμβάνει συζήτηση για τα ιδιωτικά μέρη του σώματος και για τα διάφορα αγγίγματα που κάνει κάποιος στον εαυτό του ή στους άλλους.

Ξεκινήσαμε δημιουργώντας  τον Φρίξο και τη Λίλη. Ένα αγόρι και ένα κορίτσι ξάπλωσαν σε χαρτί του μέτρου και φτιάξαμε τα περιγράμματα του σώματός τους. Στη συνέχεια συμπληρώσαμε σημεία του σώματος, μάτια, μύτη, μαλλιά…και συζητήσαμε ποια είναι τα ιδιωτικά μέρη του καθενός. Στο τέλος καλύψαμε τα ιδιωτικά μέρη του Φρίξου και της Λίλης ζωγραφίζοντας μαγιό στα σημεία αυτά.

Στη συνέχεια προβλήθηκε το σποτ  «Κίκο και το Χέρι». Ακολούθησε συζήτηση  για το ποια αγγίγματα τα παιδιά θεωρούν καλά και ποια όχι και καταλήξαμε  στο συμπέρασμα ότι το σώμα μας μας ανήκει και ότι  σε κάποια αγγίγματα  που μας κάνουν να  νιώθουμε άβολα λέμε «ΟΧΙ». Έπειτα ζωγραφίσαμε χεράκια, κάποια χρωματιστά και κάποια ασπρόμαυρα.  Διαλέξαμε κάποιο άγγιγμα  και τα παιδιά  κόλλησαν  σε διάφορα σημεία των ομοιωμάτων  ένα χρωματιστό χέρι  αν το άγγιγμα θεωρείται  καλό και ένα ασπρόμαυρο χέρι αν το άγγιγμα  δεν θεωρείται καλό.