«Γνωρίζω, αγαπώ και προστατεύω το σώμα μου»

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 2ο

«Με φροντίζω»

Το 2ο εργαστήριο περιλαμβάνει αναφορά στα βασικά μέρη τους σώματος και συζήτηση για το τι σημαίνει «Φροντίζω το σώμα μου» και πώς το κάνουμε αυτό.

  • Αρχικά αναγνωρίσαμε τα βασικά σημεία του σώματός μας, αναφερθήκαμε στον τρόπο που κινούνται και τις ενέργειες που κάνουν και παίξαμε το παιχνίδι «Μην μπερδευτείς». Ένα διασκεδαστικό παιχνίδι όπου ένας μαθητής προσπαθώντας να μπερδέψει τους άλλους δείχνει ένα μέρος του σώματός  του αλλά λέει διαφορετικό από αυτό που δείχνει.
  • Με καταιγισμό ιδεών προσπαθήσαμε να βρούμε τι σημαίνει φροντίζω το σώμα μου και καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι σημαίνει να τηρώ τος κανόνες υγιεινής, να πλένω τα δόντια μου, να κάνω μπάνιο, να τρώω υγιεινά, να γυμνάζομαι… Στη συνέχεια παίξαμε παιχνίδι παρατηρητικότητας στο βιβλίο του μαθητή με σκοπό να δούμε κάποιους από τους τρόπους που το κάνουμε αυτό.
  • Αξιοποιήσαμε τη διατροφική πυραμίδα που έχουμε στην τάξη μας προκειμένου να κατανοήσουμε το τι σημαίνει τρώω υγιεινά και να βρούμε τρόπους άθλησης- άσκησης (παιχνίδια με το κατοικίδιο, τακτοποίηση παιχνιδιών…).