«Γνωρίζω, αγαπώ και προστατεύω το σώμα μου»

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 1ο

Ας γνωριστούμε -ποιοι είμαστε;

Το 1ο εργαστήριο περιλαμβάνει παιχνίδια γνωριμίας και ενδυνάμωσης της ομάδας, συζήτηση για τον εαυτό μας  την οικογένειά μας, για αγαπημένα μας πράγματα, συνήθειες, παιχνίδια και το Συμβόλαιο της τάξης.

  • Παίξαμε το παιχνίδι «Ας γνωριστούμε καλύτερα».  Κόψαμε αστεράκια και στη μια μεριά γράψαμε το όνομά μας και στην άλλη αγαπημένες συνήθειες, μαθήματα, παιχνίδια, φαγητά… Συγκεντρώσαμε τα αστεράκια και κάθε παιδί τραβούσε ένα και προσπαθώντας, από αυτά που διάβαζε, να μαντέψει ποιος συμμαθητής  του είναι. Το παιχνίδι αυτό βρίσκεται στις πρώτες σελίδες του βιβλίου της Γλώσσας της τάξης μας (Γ’).
  • Έπειτα φτιάξαμε μια αλυσίδα. Αυτή η αλυσίδα αποτυπώνει στη σχέση που έχουν τα μέλη της ομάδας μας.  Σε χάρτινες χρωματιστές  λωρίδες γράψαμε  τα ονόματά μας και μετά  ενώσαμε τις λωρίδες-κρίκους με κορδέλες, δημιουργώντας έτσι την αλυσίδα.
  • Στη συνέχεια δημιουργήσαμε τους κανόνες της τάξης μας. Το  «συμβόλαιο» που θα  πρέπει να τηρεί η ομάδα, για να δημιουργεί μέσα σε κλίμα συνεργασίας και ομαδικότητας. Από κάθε λέξη που γράφαμε στον πίνακα δημιουργήσαμε τους κανόνες.  Στο τέλος δώσαμε την υπόσχεση να τηρούμε τους κανόνες της ομάδας υπογράφοντας με τα χεράκια μας.