«Εξερευνώντας τους ήχους της γειτονιάς μου»

Περιβαλλοντικό μονοπάτι με θέμα: «Εξερευνώντας τους ήχους της γειτονιάς μου.

Πρόκειται για μια δραστηριότητα που υλοποιήθηκε στα πλαίσια των προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων : «Όταν ο ήχος γίνεται ρύπανση» και  «Μουσική και περιβάλλον».

Προηγήθηκε δραστηριότητα, κατά την οποία μελετήσαμε το χάρτη της γειτονιάς, χωριστήκαμε σε ομάδες και κάθε ομάδα πρότεινε την δική της διαδρομή, την οποία παρουσίασε στην ολομέλεια, και μετά όλοι μαζί αποφασίσαμε μια κοινή διαδρομή, η οποία θα μας πρόσφερε τα περισσότερα ακουστικά ερεθίσματα.

Αφετηρία το νηπιαγωγείο και προορισμός το Άλσος της πόλης μας. Ενδιάμεσοι σταθμοί, παρκάκια, δημοτικά σχολεία, γυμνάσιο, γήπεδο, πυροσβεστική, εκκλησία, ποδηλατοδρόμιο, άλσος!

Σταθήκαμε σε κάθε σταθμό, παρατηρήσαμε, αφουγκραστήκαμε, καταγράψαμε τους ήχους. .  Ο ήχος  που μας ενθουσίασε, ήταν ο ήχος του νερού  στα σιντριβάνια και στις βρύσες με το τρεχούμενο νερό στο άλσος! Εκεί  (στο άλσος)  κάναμε και μια μίνι συναυλία, τραγουδώντας το τραγούδι που είχαμε φτιάξει, την «Ηχορύπανση» με ακροατές τους γονείς  που μας συνόδευαν στον περίπατο!

Την επόμενη μέρα, επεξεργαστήκαμε τα δεδομένα, που είχαμε καταγράψει. Ξεχωρίσαμε τους ήχους σε ευχάριστους και δυσάρεστους, ποιοι από αυτούς προκαλούν ενόχληση και ποιοι μοιάζουν με μουσική, και μας χαλαρώνουν, και μας προκαλούν ευχαρίστηση.

Ήταν μια ευχάριστη, απολαυστική, ουσιαστική δράση, που θα μας μείνει αξέχαστη!!!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *