“Χρόνια Πολλά Μαμά”

Η βδομάδα μας ξεκίνησε με τις αγαπημένες μας φωνούλες.

Μέσα από ασκήσεις και παιχνίδια μάθαμε και επεξεργαστήκαμε καινούργιες φωνές. 

image0 1 2 image1 1 2 image2 1 2

Στην συνέχεια γνωρίσαμε ένα καινούργιο έργο από τον αγαπημένο μας ζωγράφο Βίνσεντ βαν Γκογκ. Παρατηρήσαμε τους πίνακες με τα “Ηλιοτρόπια”. Δεν είναι μόνο ένας πίνακας, αλλά στην πραγματικότητα δύο ολόκληρες σειρές πολλαπλών πινάκων ηλιοτρόπιων. Τις περισσότερες φορές, όταν κάποιος αναφέρεται στο «Ηλιοτρόπια» του Βαν Γκογκ, μιλούν για τη σειρά που δημιούργησε ενώ ήταν στην Αρλ, που αποτελείται από τέσσερις αρχικές εκδόσεις και τρεις επαναλήψεις με την ίδια ιδέα. Αφού τον αναλύσαμε ζωγραφίσαμε στο δικό μας μπλοκ τα ηλιοτρόπια μας. 

image12 2image9 1 2 image10 1 2 image11 1 2 image13 1 1

Σκεφτήκαμε να φτιάξουμε και το δικό μας βάζο με τα ηλιοτρόπια σε 3D το οποίο θα διακοσμήσει το δωμάτιο μας.

Τα αποτελέσματα θα τα δείτε την επόμενη βδομάδα!

Το σημαντικότερο όμως την εβδομάδα που μας πέρασε ήταν η γιορτή της Μητέρας. Επομένως με την βοήθεια του αγαπημένου μας παραμυθού “Θα σ’ αγαπώ ό,τι κι αν γίνει” ξεκινήσαμε να κάνουμε μία εισαγωγή για την έννοια της μαμάς και την τεράστια αγάπη που μας προσφέρει και μας δίνει.  Το κάθε παιδί μίλησε για την μαμά του, περιέγραψε πως είναι και τι φοράει. Το επάγγελμά της καθώς και τι αρέσει περισσότερο σε αυτήν. 

tha sagapo oti ki an ginei cover

Τέλος ήρθε η στιγμή να κατασκευάσουμε το δώρο που θα κάναμε στην μαμά μας. Έτσι από μία ιδέα ενός από τα παιδιά γεννήθηκε η ιδέα να φτιάξουμε το βάζο της αγάπης για την μαμά μας το οποίο μέσα θα εμπεριείχε μία μεγάλη κατακόκκινη καρδιά με την αρχική φωνή της μαμάς, την ζωγραφιά της καθώς και πολλά λουλούδια. Τα παιδιά ήταν πολύ ενθουσιασμένα για την κατασκευή αυτή και τα πρόσωπά τους ήταν γεμάτα με χαμόγελα. 

image3 1 3 image4 1 2 image5 1 2 image6 1 2 image7 1 2 image8 1 2

Χρόνια πολλά σε όλες τις ΜΑΜΑΔΕΣ του κόσμου!

Τμήμα 2ο:

Κολοβός Λάμπρος 

Μορφονιού Κατερίνα