ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ “Φροντίζω το Περιβάλλον” – “Ζώα – ζώα υπό εξαφάνιση, φιλοζωία, τα δικαιώματα των ζώων”

Η βδομάδα μας ξεκίνησε με μία πολύ αγαπημένη θεματική η οποία ήταν για τα αγαπημένα μας ζώα. Πιο συγκεκριμένα, μάθαμε που ζουν, τα δικαιώματά τους, τι χρειάζονται, σε τι ομάδες κατηγοριοποιούνται καθώς και για τα ζώα υπό εξαφάνιση.  

Με την βοήθεια εποπτικού και εκπαιδευτικού υλικού παρατηρήσαμε, γνωρίσαμε και συζητήσαμε για το κόσμο των ζώων. Μας έκανε εντύπωση το περιβάλλον των ζώων, επομένως κάναμε μία κατηγοριοποίηση με βάση το μέρος που ζουν. Τα παιδιά αντιστοίχισαν τα ζωάκια από χαρτόνι ή μινιατούρες με τα φυσικά περιβάλλοντα. Έπειτα, χρησιμοποιήσαμε τις καρτέλες ζωολογικής ταξινόμησης που βοήθησαν να κατηγοριοποιήσουμε τα ζώα. 

image40 1 image41 1 image42 1 image43 1 image44 1 image45 image47 

Τα παιδιά έμαθαν με εύκολο και διασκεδαστικό τρόπο τις ονομασίες των ζώων και το περιβάλλον στο οποίο ζουν! Μέσα από χαρούμενες εικόνες τα παιδιά ανακάλυψαν: το Δάσος, τη Σαβάνα, το Βόρειο Πόλο, τη θάλασσα, τη Ζούγκλα και την Έρημο. Ακόμη, ανακαλύψαμε τα ζωάκια που συναντάμε σε καθένα από αυτά και τις συνθήκες μέσα στις οποίες επιβιώνουν. 

image0 3 image38 1 image1 3 image2 3 image3 3 image35 1 image36 1 image30 1

Προχωρήσαμε στην τρισδιάστατη κατασκευή της αγαπημένη μας καμηλοπάρδαλης.  

image23 1 image24 1 image25 image26 1 image27 image28 1

Τέλος, συζητήσαμε και παρακολουθήσαμε ένα βίντεο για τα ζώα που είναι  υπό εξαφάνιση και επίσης φτιάξαμε και ζωγραφήσαμε το καπέλο βάτραχος.

image0 1 3 image4 3

 

Τμήμα 3ο:

Κολοβός Λάμπρος 

Μορφονιού Κατερίνα.