“Χριστουγεννιάτικες Παραστάσεις”

Στις 15 και 16 Δεκεμβρίου στο σχολείο μας πραγματοποιήθηκαν οι Χριστουγεννιάτικες Παραστάσεις.

     Το 1ο τμήμα ανέβασε την παράσταση “Φρικαντέλα, η μάγισσα που μισούσε τα κάλαντα”. Η Φρικαντέλα είναι μια μάγισσα, τόσο μα τόσο κακιά, που μισεί αφάνταστα όλα τα καλά. Δεν χορεύει καλαματιανό. Χορεύει μόνο κακαματιανό. Δεν τρώει ποτέ της καλαμαράκια. Τρώει μόνο κακαμαράκια. Δεν πίνει πορτοκαλάδα, μόνο πορτοκακάδα. Φυσικά δεν της αρέσουν τα παραμύθια με καλό τέλος αλλά μόνο με κακό τέλος και εννοείται ότι, πάνω απ’ όλα, μισεί τα κάλαντα. Έτσι, όταν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ακούει τα παιδιά της γειτονιάς να τραγουδάνε τα κάλαντα, γίνεται έξω φρενών. Τους κλέβει τις φωνές και τις φυλακίζει σε ροζ και γαλάζια μπαλόνια. Τα παιδιά, όμως, αποφασισμένα να βρουν τις χαμένες τους φωνές, βάζουν σε εφαρμογή ένα παράτολμο σχέδιο. Έτσι ξεκινάει μια σειρά από συναρπαστικές περιπέτειες, απροσδόκητες συναντήσεις και θεαματικές μεταμορφώσεις! 

     Το 2ο τμήμα ανέβασε την θεατρική παράσταση “Η μάχη του ζαχαροπλαστείου”. Για χρόνια και χρόνια κάθε Χριστούγεννα, Μελομακάρονα και Κουραμπιέδες τρώγανε τα μουστάκια τους στον πιο αστείο πόλεμο του κόσμου… Μια μέρα όμως μια ξαφνική χιονοθύελλα τα άλλαξε όλα. Οι κουραμπιέδες, τα μελομακάρονα και τα αστέρια στην πιο αλλιώτικη χριστουγεννιάτικη περιπέτεια!

     Το 3ο τμήμα ανέβασε την θεατρική παράσταση “Οι περιπέτειες του Ρούντολφ”. Ο αγαπημένος ήρωας των παιδιών και ο αγαπημένος τάρανδος του Άι Βασίλη μας παίρνει μαζί του στις πιο Χριστουγεννιάτικές περιπέτειες. Τί λέτε, θα τα καταφέρει; 

image4 1 image8 1 image7 1 image6 1 image11 1

 

image10 3 image5 1 image0 1

 

image3 1 image2 1 image1 1

Ευχαριστούμε όλες τις οικογένειες για την παρουσία και την στήριξη τους.

Ευχαριστούμε την κυρία Τζίμα Σωτηρία δασκάλα αγγλικών των παιδιών για την συνεργασία

καθώς και την κυρία Διαμαντοπούλου Χριστίνα για την στήριξη της. 

Επίσης, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά το 76ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών για την βοήθεια και τον δανεισμό του σχολικού θεάτρου για να πραγματοποιηθούν εκεί οι δύο χριστουγεννιάτικες παραστάσεις μας.

Καλά Χριστούγεννα σε όλους!

50ο Νηπιαγωγείο Αθηνών