Επιμορφωτική Ημερίδα για το Σχολικό και Διαδικτυακό Εκφοβισμό

Αφίσα για τον σχολικό εκφοβισμό_Σοφρά_1 (1)

Σας ενημερώνουμε ότι οι Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου του 4ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής  διοργανώνουν επιμορφωτική ημερίδα για εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές, με θέμα:
“ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ,  ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ  ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ”
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ειδικού Γυμνασίου Κωφών και Βαρηκόων, Αργυρούπολης,  τη Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2019, κατά τις ώρες 17:30 -20:30.
Δ/νση: Υμηττού 4 & Φειδίου 27, Αργυρούπολη, τηλ.: 2109932732, χάρτης

Στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση – ευαισθητοποίηση των μελών των σχολικών κοινοτήτων σχετικά με την πρόληψη και την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του εκφοβισμού στο σχολικό και κοινωνικό περιβάλλον.

                                                    ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

 

5:30 – 5:45 Προσέλευση-εγγραφές
5:45 – 5:55 Α. Εισηγήσεις

Χαιρετισμοί προσκεκλημένων

Καλωσόρισμα Οργανωτικού Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου κ. Νικόλαου Καμήλου ΠΕ70

5:55 – 6:15  Μαρία Ανδριτσοπούλου, Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ06 (4ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής): «Σχολική μονάδα σε κρίση λόγω περιστατικών σχολικού εκφοβισμού. Εκπαιδευτικές παρεμβάσεις»
6:15 – 6:30 Αθανασία Καπετάνιου,   Προϊσταμένη του 2ου Κ.Ε.Σ.Υ. Δ΄ Αθήνας: «Ενδοσχολικός εκφοβισμός: Η σύγχρονη πραγματικότητα»
6: 30 – 7:00 Γεώργιος Κορμάς, Ιατρός, Υπεύθυνος της γραμμής Βοηθείας του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου – Safer Internet, Επιστημονικός Συνεργάτης Ε.Κ.Π.Α.: «Νέα στοιχεία για το διαδικτυακό εκφοβισμό. Ο ρόλος του σχολείου και της οικογένειας»
7:00 – 7:15 Διάλειμμα
7:15  – 8:15 Στέφανος Αλεβίζος, & Δημήτριος Μπουρσινός, εξειδικευμένοι ψυχολόγοι από τη διεπιστημονική μονάδα του ΧΑΜΟΓΕΛΟΥ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: «Πρόληψη στο φαινόμενο του εκφοβισμού και της ενδοσχολικής βίας. Η εμπειρία από το Χαμόγελο του Παιδιού»
8:15 – 8:30 Β. Ερωτήσεις & Συζήτηση με τους προσκεκλημένους επιστήμονες και τους Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου του 4ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής. Κλείσιμο ημερίδας.

 

 Δείτε εδώ τα σχετικά  έγγραφα: 

  Ημερίδα  Σχολ. Εκφοβισμού –Πρόσκληση  Μ. Ανδριτσοπούλου (Σ.Ε.Ε. ΠΕ06)

Προγραμματισμός Ημερίδας

 

Κατηγορίες: Επιμορφωτικές δράσεις, Χωρίς κατηγορία. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.