Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για Βιωματικό Εργαστήριο Alice – Α΄ Λυκείου

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,

Σύμφωνα με τα επιστημονικά σας ενδιαφέροντα, όπως αυτά προέκυψαν από το ερωτηματολόγιο ανίχνευσης αναγκών, αλλά και τις νέες ανάγκες που προκύπτουν από αλλαγές στα αναλυτικά προγράμματα, προχωρούμε στη διοργάνωση του Βιωματικού Εργαστηρίου, με θέμα:
«Εισαγωγή στον Αντικειμενοστραφή Προγραμματισμό με χρήση εκπαιδευτικών σεναρίων στο προγραμματιστικό περιβάλλον Alice»

Το Εργαστήριο θα υλοποιηθεί από τους κυρίους Ιωάννη Τερζάκη (ΠΕ86), Υποδιευθυντή του 1ου ΓΕΛ Αλίμου και Βασίλη Βασιλάκη (ΠΕ86), Υπεύθυνο Τομέα Πληροφορικής 2ου Ε.Κ. Δ΄ Αθήνας, την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019, ώρες: 4:30μμ-7:30μμ.
Τόπος διεξαγωγής: Εργαστήριο Πληροφορικής 3ου Ε.Κ. Δ΄ Αθήνας (Κύπρου 25, 17122, Ν. Σμύρνη).

Απευθύνεται σε συναδέλφους Πληροφορικής της Δ΄ Αθήνας, κατά προτεραιότητα διδάσκοντες στην Α΄ τάξη ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ ή σε αντίστοιχη τάξη της Ε.Α.Ε. τα μαθήματα «Εφαρμογές Πληροφορικής» ή «Πληροφορική».

Θα ήθελα να ενημερώσω ότι παράλληλα διοργανώνεται δεύτερο επιμορφωτικό σεμινάριο για τον Αντικειμενοστραφή Προγραμματισμό – παραδείγματα στο περιβάλλον Alice, που απευθύνεται κυρίως σε διδάσκοντες το νέο μάθημα «Πληροφορική» στη Γ΄ ΓΕΛ (έχει σταλεί σχετική πρόσκληση).

Η Αίτηση Συμμετοχής σας θα πραγματοποιηθεί μέσω της συμπλήρωσης ηλεκτρονικής φόρμας εδώ μέχρι τις 10 Νοεμβρίου 2019. Η φόρμα δέχεται απαντήσεις από 4 Οκτώβρη 2019.
Ο αριθμός των συμμετεχόντων λόγω του βιωματικού χαρακτήρα της επιμορφωτικής δράσης περιορίζεται στους τριάντα (30). Θα δοθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης.
Ο κατάλογος των εκπαιδευτικών που θα συμμετάσχουν στο εργαστήριο θα κοινοποιηθεί στα σχολεία.

Ευχαριστώ πολύ για την ανταπόκριση όλων σας!

 Με εκτίμηση
Παναγιώτα Παπαλεωνίδα
Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου, ΠΕ86, 4ο ΠΕΚΕΣ Αττικής
699 566 4593, ppapaleon@sch.gr, https://blogs.sch.gr/ppapaleon/

Κατηγορίες: Δευτεροβάθμια, Επιμορφωτικές δράσεις, Πληροφορική. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.