Επιμορφωτικό σεμινάριο

Στο πλαίσιο των επιμορφωτικών δράσεων του 4ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ Αττικής και σύμφωνα με την 18η/08.12.2022 Πράξη της Ολομέλειας, σας ενημερώνουμε ότι η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ60  Παρασκευή Φώτη, θα πραγματοποιήσει προαιρετικό επιμορφωτικό σεμινάριο, την Τετάρτη  14 Δεκεμβρίου στις ώρες 6.00 – 7.30 μ.μ και με θέμα:

«Ψέματα κι αλήθεια, έτσι είναι τα παραμύθια- Υπάρχει ο Αϊ Βασίλης;

Πώς απαντά ένας παραμυθάς, ένας γονιός ή ένας/μια  νηπιαγωγός στην ερώτηση των παιδιών;»

Στο σεμινάριο θα συζητήσουμε πως μπορούμε να εμπνεύσουμε εμπιστοσύνη στα παιδιά για τα όρια φαντασίας και πραγματικότητας χωρίς να δημιουργήσουμε σύγχυση ή άγχη αλλά προσφέροντας υγιείς τρόπους συμβολοποίησης και ποιητικής- παραμυθιακής έκφρασης. Το αίτημα αυτό είναι εντονότερα αυτή την εποχή που οι Αγιοβασιλιάτικες διαφωνίες και διαμάχες δίνουν και παίρνουν.

Το επιμορφωτικό σεμινάριο μπορούν να το παρακολουθήσουν και γονείς των σχολικών μονάδων παιδαγωγικής και επιστημονικής ευθύνης και το οποίο θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας Cisco Webex στον σύνδεσμο

https://minedu-primary2.webex.com/meet/parasfoti

Εμψυχωτής του επιμορφωτικού σεμιναρίου θα είναι ο κ. Στέλιος Πελασγός   Αφηγητής, Δρ. Παιδαγωγικής, συγγραφέας.

Ο Στέλιος Πελασγός (Δρ) ξεκίνησε την αναβίωση της τέχνης της προφορικής λογοτεχνίας και αφήγησης στην Ελλάδα. Σπούδασε και δημιούργησε στα τέσσερα μονοπάτια των παραδοσιακών παραμυθάδων και των σύγχρονων αφηγητών: τη λογοτεχνία / φιλολογία, την παιδαγωγική, το θέατρο και την ψυχολογία. Γνώρισε τους σύγχρονους παραμυθάδες στη Γαλλία. Εγκατέλειψε την Αθήνα αναζητώντας τη σιωπή και το σκοτάδι που κλωσούν τα παραμύθια. Στις μικρές ανθρώπινες κοινότητες και στη Φύση ξαναβρήκε τις ρίζες του. Ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα, την Κύπρο και την Ευρώπη δίνοντας παραστάσεις αφήγησης για ενήλικες ή παιδιά και διδάσκοντας την πανάρχαια τέχνη της προφορικής αφήγησης.

 

Η  Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ60 3ου ΠΕΚΕΣ Αττικής

Παρασκευή Φώτη

Κατηγορίες: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ, Νηπιαγωγών. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.