«Επιμορφωτικό σεμινάριο για τη Διαφοροποιημένη Διδασκαλία»

 Στο πλαίσιο των επιμορφωτικών δράσεων του 4ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής, σας ενημερώνουμε ότι οι Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου Άννα Ζουγανέλη, Νικόλαος Καμήλος, Ιωάννα Καμπούρμαλη, Ευσταθία Χριστοπούλου και Αδριανός Γ. Μουταβελής, προγραμματίζουμε επιμορφωτικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς των δημοτικών σχολείων επιστημονικής ευθύνης τους με τίτλο

«Διαφοροποιημένη διδασκαλία και μάθηση: μέθοδοι και τεχνικές στη σχολική τάξη»

 την Τρίτη 29 Μαρτίου 2022 και ώρα 5:30 μ.μ. – 8:00 μ.μ.

Το  σεμινάριο  θα  διεξαχθεί μέσω της πλατφόρμας WebEx στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://minedu-primary2.webex.com/meet/nikkamilos

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η παρουσίαση τεχνικών και εργαλείων της Διαφοροποιημένης Διδασκαλίας που μπορούν να ανταποκριθούν στην ετοιμότητα και τις ανάγκες όλων των μαθητών ώστε να τους εμπλέξουν στην εκπαιδευτική διαδικασία και να κινητοποιήσουν το ενδιαφέρον τους.

Στο πρώτο μέρος της επιμορφωτικής τηλεδιάσκεψης συμμετέχει ως εισηγήτρια η κ. Αρχοντία Μαντζαρίδου, Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Δασκάλων στο 6ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής, Καθηγήτρια στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του ΕΑΠ «Εκπαίδευση και Τεχνολογίες σε συστήματα εξ Αποστάσεως Διδασκαλίας και Μάθησης» και Εμπειρογνώμονας στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής για τη Διαφοροποιημένη Διδασκαλία.

Στην εισήγησή της θα παρουσιαστούν τα βασικά δομικά χαρακτηριστικά της διαφοροποιημένης διδασκαλίας και μάθησης και αποτελεσματικές τεχνικές και μέθοδοι που μπορεί να οδηγήσουν στην αποτελεσματική υλοποίησή της

Στο δεύτερο μέρος (εισηγητής Ν. Καμήλος) μέσα από εκπαιδευτικά σενάρια και σχετικά παραδείγματα θα παρουσιαστούν εφαρμογές των τεχνικών και εργαλείων της Διαφοροποιημένης Διδασκαλίας.

 

Ο Οργανωτικός Συντονιστής του 4ου ΠΕΚΕΣ Αττικής

 

Νικόλαος Καμήλος

 

Οι Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου

 

Άννα Ζουγανέλη ΠΕ70 Νικόλαος Καμήλος ΠΕ 70 Ιωάννα Καμπούρμαλη ΠΕ70

Αδριανός Γ. Μουταβελής, ΕΑ & ΕΕ Ευσταθία Χριστοπούλου ΠΕ70

Δημοσιεύθηκε στην Χωρίς κατηγορία. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.