Επιμορφωτικό σεμινάριο: Παιδί με επιληψία στο σχολικό περιβάλλον

1

 

 

 

 

Οι Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου του 4ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής κ. Αδριανός Γ. Μουταβελής (ΣΕΕ Ειδικής Αγωγής και Ενταξιακής Εκπαίδευσης)  και η κ. Ουρανία- Αναστασία Μπελτέ (ΣΕΕ Τομέα Υγείας-Πρόνοιας-Ευεξίας ) σε συνεργασία με την 2η ΤΟ.Μ.Υ Αγίου Δημητρίου και συγκεκριμένα με την κ. Μαρία-Ελένη Τσίτουρα (Παιδίατρο),  διοργανώνουν  επιμορφωτικό σεμινάριο με τίτλο:

«Παιδί με επιληψία στο σχολικό περιβάλλον»

την  Δευτέρα  14  Μαρτίου 2022 και ώρα 05:00 μ.μ. έως 06:00 μ.μ.

Το σεμινάριο θα  διεξαχθεί μέσω της πλατφόρμας WebEx cisco, στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://minedu-primary2.webex.com/meet/moutavelis

Η επιμορφωτική αυτή δράση αφορά κυρίως εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που υπηρετούν σε σχολεία αρμοδιότητας του 4ου ΠΕΚΕΣ Αττικής ως Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό, Εκπαιδευτικοί Παράλληλης Στήριξης, Σχολικοί Νοσηλευτές. Λόγω όμως του ιδιαίτερου ενδιαφέροντος του θέματος,  μπορούν να το παρακολουθήσουν όσοι/ες εκπαιδευτικοί επιθυμούν, ανεξαρτήτως ειδικότητας.

Εισηγήτρια: κ. Μαρία-Ελένη Τσίτουρα, Παιδίατρος PhD, με ειδικό ενδιαφέρον στην αναπτυξιακή παιδιατρική, 2η ΤΟ.Μ.Υ  Αγίου Δημητρίου.

Περιεχόμενο σεμιναρίου:  Ορισμός επιληπτικών σπασμών, επεισόδια που μιμούνται την επιληψία,  ταξινόμηση επιληψίας, αιτιολογία, αντιμετώπιση επιληπτικών σπασμών στο σχολείο, συνοσηρότητα.

Η διάρκεια του θα είναι περίπου μία ώρα και  στο τελευταίο τέταρτο της ώρας θα συζητηθούν πιθανές ερωτήσεις. Στο τέλος της συνάντησης θα δοθεί φόρμα ανατροφοδότησης του σεμιναρίου.

 

 

Κατηγορίες: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ, Δασκάλων, Δευτεροβάθμια, Ειδική Αγωγή, Υγεία Πρόνοια Ευεξία. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.