Πρόσκληση συμμετοχής σε επιμορφωτικό σεμινάριο για συνεργατικές δράσεις στο πλαίσιο υλοποίησης ενός ποιοτικού έργου eTwinning

2

2

ΑΦΙΣΑ

Στο πλαίσιο των επιμορφωτικών δράσεων του 4ου ΠΕΚΕΣ Αττικής, διοργανώνεται από τη Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Αγγλικής Γλώσσας (Κλ. ΠΕ06) κ. Μαρία Ανδριτσοπούλου σε συνεργασία με τους Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου του 4ου ΠΕΚΕΣ Αττικής, επιμορφωτικό διαδικτυακό σεμινάριο για τους/τις εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δ΄ Αθήνας, με τίτλο:

«eTwinning: Συνεργατικές δράσεις για την απόκτηση γνώσεων και την καλλιέργεια δεξιοτήτων σε ένα ποιοτικό έργο».

 

Το επιμορφωτικό σεμινάριο θα είναι συνολικής διάρκειας έξι (6) ωρών και θα περιλαμβάνει τρία (3) βιωματικά εργαστήρια διάρκειας δυο (2) ωρών το καθένα, που θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά, μέσω CISCO WEBEX MEETINGS, τις παρακάτω ημέρες: Πέμπτη 20/01/2021, Τετάρτη 26/01/2021, Πέμπτη 27/01/2021, κατά τις ώρες 18:00 – 20.00.

Τα βιωματικά εργαστήρια της επιμορφωτικής δράσης θα εμπεριέχουν τις εξής θεματικές:

1ο Εργαστήριο: Γνωριμία με τη δράση στην πλατφόρμα eTwinning Live. Δικτύωση με άλλους εκπαιδευτικούς – επαγγελματική ανάπτυξη (professional development). Δυνατότητα σύναψης συνεργασίας με Έλληνες και Ευρωπαίους συνεργάτες (Εγγραφή έργου).

2ο Εργαστήριο: Σχεδιασμός έργου eTwinning. Έμφαση στα ποιοτικά χαρακτηριστικά του έργου (Θεωρία και Πρακτικό μέρος).

3ο Εργαστήριο: Συνδυασμός ενός eTwinning έργου με τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων. Παρουσίαση εργαλείων ΤΠΕ για την υλοποίηση συνεργατικών δραστηριοτήτων. Παρουσίαση Καλών Πρακτικών από εκπαιδευτικούς ΠΕ & ΔΕ Δ΄ Αθήνας.

 

Στο ιστοσεμινάριο προσκεκλημένη εισηγήτρια θα είναι η κ. Νεκταρία (Ναταλία) Τζίτζη, ΠΕ06 (10ο Δημοτικό Σχολείο Ηλιούπολης), M.Ed, Πρεσβευτής δράσης eTwinning Α΄ & Δ΄ Αθήνας.

Κατά τη διάρκεια του 3ου Εργαστηρίου την παρουσίαση Καλών Πρακτικών θα κάνουν οι παρακάτω εκπαιδευτικοί:

  1. Ιωάννα Βρέντζου, ΠΕ06 (7ο Δημοτικό Σχολείο Αλίμου), ΜΑ (ΤΠΕ στην Εκπαίδευση)
  2. Μαρία Λογγινίδου, ΠΕ06 (11ο Δημοτικό Σχολείο Π. Φαλήρου), ΜΑ (Applied Linguistics), M.Ed (Πληροφορική στην Εκπαίδευση).
  3. Ασήμω (Μίνα) Σπηλιοπούλου, ΠΕ06 (3ο ΓΕΛ Αργυρούπολης), MA TEFL.

 

Οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να παρακολουθήσουν το επιμορφωτικό διαδικτυακό σεμινάριο, το οποίο είναι προαιρετικό, θα πρέπει να συνδεθούν  με τον παρακάτω ηλεκτρονικό σύνδεσμο:

 

https://minedu-primary2.webex.com/meet/andrimaria

 

Μετά τη λήξη του επιμορφωτικού σεμιναρίου θα δοθούν Βεβαιώσεις συμμετοχής σε όλους και όλες τους/τις συμμετέχοντες/-ουσες, που θα παρακολουθήσουν και τα τρία βιωματικά εργαστήρια, σύμφωνα με τις φόρμες παρακολούθησης, τις οποίες θα κληθούν να συμπληρώσουν κατά τη διάρκεια διεξαγωγής τους.

 

Με εκτίμηση,

Η Υπεύθυνη διοργάνωσης της επιμορφωτικής δράσης

Μαρία Ανδριτσοπούλου

Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Αγγλικής Γλώσσας (ΠΕ06)

4ο ΠΕΚΕΣ Αττικής

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.