Πρόσκληση σε Επιμορφωτική Συνάντηση και οργάνωση μαθητικής έκθεσης

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,

Σας καλώ σε διαδικτυακή επιμορφωτική συνάντηση, που πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου, ώρα 17:00 – 19:00, με θέμα την παρουσίαση του καλλιτεχνικού δικτύου «Ορίζοντας γεγονότων» και την πρόσκληση συνδιοργάνωσης μαθητικής έκθεσης με τίτλο: «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Μπαϊράκια… παντιέρες… φλάμπουρα», ως συνέχεια και προέκταση προς τους μαθητές της περιοδικής ομαδικής έκθεσης με το ίδιο θέμα, που πραγματοποιεί ο «Ορίζοντας γεγονότων». Η έκθεση έχει μετακινηθεί σε πολλές ιστορικές πόλεις της χώρας μας (Ρέθυμνο, Αντικύθηρα, Ναύπλιο, Μαρκόπουλο Αττικής, Μεσολόγγι, Ναύπακτος), στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση και αποτελεί φόρο τιμής και ευκαιρία αναλογισμού της Ιστορίας μας, 200 χρόνια μετά το 1821.

Η συνάντηση γίνεται στο πλαίσιο της συνεργασίας των εκπαιδευτικών – καλλιτεχνών με καλλιτεχνικούς φορείς και έχει στόχο οι εκπαιδευτικοί να αντλήσουν ιδέες και να ανταλλάξουν εμπειρίες που θα εμπλουτίσουν την διδακτική τους ατζέντα και θα κάνουν τη διδασκαλία τους πιο ελκυστική/αποτελεσματική, να αξιοποιήσουν την ευκαιρία συνεργατικών δράσεων, να βοηθήσουν στο «άνοιγμα» του σχολείου προς την κοινωνία, να φέρουν τους μαθητές πιο κοντά στην Ιστορία μέσα από την τέχνη, να δώσουν την ευκαιρία στους μαθητές να έρθουν σε επαφή με καταξιωμένους καλλιτέχνες, καθώς και να αποκτήσουν την εμπειρία της διοργάνωσης μιας εικαστικής έκθεσης.

Την παρουσίαση του καλλιτεχνικού δικτύου «Ορίζοντας γεγονότων», θα κάνει ο ιδρυτής και εκπρόσωπός του κ. Τζίμης Ευθυμίου, καθηγητής ΕΔΥΠ στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, καθώς και ανάλυση του θέματος της έκθεσης.

 

Κατά τη συνάντηση θα συζητηθούν λεπτομέρειες συνδιοργάνωσης της έκθεσης, δηλώσεις ενδιαφέροντος, καθώς και πιθανές συνεργασίες μεταξύ σχολείων, περιοχών, κτλ.

 

Ο σύνδεσμος της διαδικτυακής συνάντησης είναι:

https://minedusecondary.webex.com/meet/ergani

 

Ευχαριστώ για την ανταπόκριση όλων σας,

 

 

Με εκτίμηση,

 

Βασιλική Σοφρά

Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Καλλιτεχνικών,

4ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής

 

 

 

 

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.