ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ (ΠΕ06)

ΔΙΑΓΛΩΣΣΙΚΟΤΗΤΑΜε επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή διεξάχθηκε το επιμορφωτικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς Αγγλικής Γλώσσας (ΠΕ06), διαδικτυακά μέσω CISCO WEBEX Meetings, τη Δευτέρα 06/12/2021, 18:00-20, με θέμα:

«Παίζω με τη διαγλωσσικότητα στην τάξη της ξένης γλώσσας: CLILing με παιχνίδια, παραμύθια και άλλες δημιουργικές δραστηριότητες».

Στο βιωματικό ιστοσεμινάριο, που διοργανώθηκε από την ΣΕΕ Αγγλικής Γλώσσας (ΠΕ06) του 4ου ΠΕΚΕΣ Αττικής κ. Μαρία Ανδριτσοπούλου, συμμετείχαν το 5ο ΠΕΚΕΣ Αττικής και το 3ο ΠΕΚΕΣ Αττικής μέσω των ΣΕΕ Αγγλικής Γλώσσας (ΠΕ06), κ. Ευαγγελίας Καραγιάννη & κ. Βελισσάριου Χούσου αντίστοιχα και των εκπαιδευτικών επιστημονικής τους ευθύνης.

Προσκεκλημένος εισηγητής στο διαδικτυακό σεμινάριο ήταν ο κ. Ισαάκ Παπαδόπουλος (BEd, MA, PhD, Post-Doc Επίκουρος Καθηγητής  Εφαρμοσμένης Γλωσσολογίας στο Πανεπιστήμιο Λάρνακας και Συντονιστής της Σχολής Επιστημών Αγωγής / Δάσκαλος στο Κέντρο Ελληνικής Παιδείας).

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, οι εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με το πλαίσιο αξιοποίησης της προσέγγισης CLIL με ιδιαίτερη έμφαση σε μοντέλα εφαρμογής σε τάξεις της δεύτερης/ξένης γλώσσας. Στο πλαίσιο της CLIL, συζητήθηκαν  προτάσεις σχετικά με την εφαρμογή παιχνιδιών και παραμυθιών στην τάξη με προσανατολισμό τους young learners, ενώ υπήρχε αναφορά και αλληλεπιδραστική προσέγγιση δραστηριοτήτων κατασκευών κ.ά.

Κατηγορίες: Αγγλικών, ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ, Δασκάλων, Δευτεροβάθμια, ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, Επιμορφωτικές δράσεις. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.