Εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο εγκεκριμένο από το Υ.ΠΑΙ.Θ. Πρόγραμμα : 4η Προσομοίωση Συνέντευξης Τύπου για μαθητές/τριες Δ.Ε. – Σχολ. Έτος 2021-2022

Στο πλαίσιο των δράσεων του 4ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής για τον Τομέα της Οικονομίας υλοποιείται το πρόγραμμα της 4ης Προσομοίωσης Συνέντευξης Τύπου για μαθητές/τριες Δ.Ε., Σχ. Έτος 2021-2022  με θέμα: «Τεχνικές Δημοσίων Σχέσεων και μαθητική προσομοίωση της τεχνικής της συνέντευξης Τύπου», το οποίο εγκρίθηκε από το Υ.ΠΑΙ.Θ. (Φ16/144065/Δ2/10.11.2021 ).

Σκοπός του προγράμματος είναι οι μαθητές/-τριες της Β/θμιας Εκπ/σης να αποκτήσουν γνώσεις και ικανότητες, που θα τους επιτρέψουν να εφαρμόσουν αποτελεσματικά την τεχνική της συνέντευξης τύπου. Απώτερος στόχος μας είναι να ενταχθεί ως τεχνική στα μαθήματα ή σε δράσεις των εκπαιδευτικών κλ. ΠΕ80 – Οικονομίας. Η Συνέντευξη Τύπου αφορά ένα πλήθος δράσεων που άπτονται του Τομέα της Οικονομίας, όπως την οργάνωση εκδηλώσεων (event management), τη διαχείριση κρίσεων (crisis management) και γενικότερα την προώθηση προϊόντων, υπηρεσιών και ιδεών.

Η δράση απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς ΠΕ80 Οικονομίας Γυμνασίων, Γενικών Λυκείων και ΕΠΑ.Λ. και Ε.Κ. επιστημονικής μας ανάθεσης και Εκπαιδευτικούς των σχολικών μονάδων παιδαγωγικής ανάθεσης μας, με τους μαθητές/-τριές τους. Συνεπώς καλούνται οι σχολικές μονάδες και οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για την πραγματοποίηση της σχετικής δράσης με τους μαθητές/τριές τους στην παρακάτω ηλεκτρονική φόρμα μέχρι την Παρασκευή 30/12/2021.

https://forms.office.com/r/6skeCRDL7E

Πληροφορίες : Δ. Μακρή στο email: makridemetra@gmail.com.

 

Επισυνάπτονται:

(1)_Συνοπτικές πληροφορίες για το Πρόγραμμα της 4ης  Προσομοίωσης Συνέντευξης Τύπου (σελ. 2)

(2)_ Έγκριση του Υ.ΠΑΙ.Θ. (αριθμ. πρωτ. Φ16/144065/Δ2/10.11.2021 ).

 

     Η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου

Δήμητρα Μακρή, κλάδου ΠΕ80-Οικονομίας

                                                                                      Έδρα: 2ο  ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής

                                                                                                Ανάθεση: 1ο, 3ο, 4ο Π.Ε.Κ.Ε.Σ. Αττικής

 

 Πρόγραμμα : 4η Προσομοίωση Συνέντευξης Τύπου

για μαθητές/τριες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Σχολ. Έτος 2021-2022

 

«Τεχνικές Δημοσίων Σχέσεων και μαθητική προσομοίωση

της τεχνικής της συνέντευξης Τύπου»

 

Το πρόγραμμα υλοποιεί η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ80 Οικονομίας Δήμητρα Μακρή στο πλαίσιο των δράσεων του 4ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής για τον Τομέα της Οικονομίας, κατόπιν της αριθμ. Πρωτ. Φ16/144065/Δ2/10.11.2021 έγκρισης του Υ.ΠΑΙ.Θ. και απευθύνεται στους/τις εκπαιδευτικούς ΠΕ80 Οικονομίας Γυμνασίων, Γενικών Λυκείων,  ΕΠΑ.Λ. και Ε.Κ. επιστημονικής μας ανάθεσης και τους Εκπαιδευτικούς των σχολικών μονάδων παιδαγωγικής ανάθεσης μας, με τους μαθητές/-τριές τους με στόχο να ενταχθεί ως τεχνική στα μαθήματα ή και σε δράσεις των εκπαιδευτικών.

 

Σκοπός του προγράμματος είναι οι μαθητές/τριες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να αποκτήσουν γνώσεις και ικανότητες, που θα τους επιτρέψουν να εφαρμόσουν αποτελεσματικά τεχνικές δημοσίων σχέσεων στο Μάρκετινγκ, και ιδιαιτέρως την τεχνική της συνέντευξης Τύπου, καθώς και να αποκτήσουν τη διάθεση για την αξιοποίηση της συγκεκριμένης τεχνικής, αλλά και ευρύτερα της αμφίδρομης επικοινωνίας, διαμορφώνοντας την κοινή γνώμη με σεβασμό και με όραμα για μια καλύτερη ζωή. Οι Δημόσιες Σχέσεις ως γνωστικό πεδίο, αλλά και ως πρακτική, εντάσσονται εξ ορισμού στο πλαίσιο του Μάρκετινγκ (ως εργαλείο του μείγματος προβολής/επικοινωνίας) παράλληλα η τεχνική της συνέντευξης τύπου αφορά ένα πλήθος δράσεων που άπτονται του Τομέα της Οικονομίας, όπως, την οργάνωση εκδηλώσεων (event management), τη διαχείριση κρίσεων (crisis management) και γενικότερα την προώθηση προϊόντων, υπηρεσιών και ιδεών.

 

 

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΜΑΣ

 

  • Ελληνογαλλική Σχολή Ευγένιος Ντελακρουά –Lycée Franco-Hellénique Eugène Delacroix, (Ιδιωτικό σχολείο παιδαγωγικής και επιστημονικής ευθύνης μας)
  • Σχολικές μονάδες (παιδαγωγικής και επιστημονικής ευθύνης μας)
  • Εκπαιδευτικοί ΠΕ80 Οικονομίας επιστημονικής μας ευθύνης
  • Μέλη ΔΕΠ και επιστημονικών ενώσεων, κ.ά.

 

 

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ

 

Ιανουάριος – Φεβρουάριος 2022:

 

Εξ αποστάσεως επιμόρφωση εκπαιδευτικών ΠΕ80. Θεματικές: Δημόσιες Σχέσεις ως γνωστικό πεδίο, αλλά και ως πρακτική, Μάρκετινγκ ως εργαλείο του μείγματος προβολής/επικοινωνίας τεχνικές συνέντευξης τύπου.

 

Φεβρουάριος-Μάρτιος 2022:

Δράσεις σε επίπεδο σχολικής μονάδας.

  • συνεχής συνεργασία με τους/τις συμμετέχοντες/ουσες εκπαιδευτικούς ΠΕ 80,
  • σχηματισμός ομάδων  μαθητών/τριών που θα λάβουν μέρος στην προσομοίωση,
  • εργασία με τους/τις μαθητές/τριες μας:
  • επεξεργασία μελετών περίπτωσης με τους/τις μαθητές/τριες και προσομοίωση συνέντευξης τύπου σε επίπεδο τμήματος/ ομάδας/τάξης
  • ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ σχολείων ή σχολείων – φορέων μέσω τηλεδιάσκεψης και προσομοίωσης συνέντευξης τύπου με βάση την τυπολογία που θα έχει ήδη δοθεί κατά την επιμόρφωση.
  • προβολή των εργασιών των μαθητών/τριών στη σχολική τους μονάδα.

 

Σημείωση: Σε περίπτωση υγειονομικής κρίσης  οι δράσεις με τους μαθητές/τριες μπορούν να γίνουν εξ αποστάσεως σε συνεργασία με τη ΣΕΕ ΠΕ80.

 

Απρίλιος  2022: 

 

Προγραμματισμένη Εκδήλωση 4ης Προσομοίωσης Συνέντευξης Τύπου εξ αποστάσεως: Λεπτομέρειες θα καθοριστούν σε επόμενη ενημέρωση.

Κατηγορίες: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ, Δευτεροβάθμια, ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, Επιμορφωτικές δράσεις, Οικονομία. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.