Πρόσκληση σε διαδικτυακή επιμορφωτική συνάντηση με τίτλο «Η παρατήρηση της τάξης των Μαθηματικών-Τι, πώς, γιατί;

Αγαπητές, αγαπητοί συνάδελφοι

Σε συνέχεια των συνεργατικών μας δράσεων, οι Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου κλάδου ΠΕ03 Μαθηματικών: Γληνού Αικ. του 1ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ Αττικής, Αργύρης Δ. του 5ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής, Καλφοπούλου Αικ. του 1ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Βορείου Αιγαίου, Κοταρίνου Π. του 2ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής,  Κουκουλάκης Χαρ. του 1ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας, και Μπαλαμπανίδου Ζ. του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Δυτικής Μακεδονίας, συνδιοργανώνουμε διαδικτυακή επιμορφωτική συνάντηση με θέμα: «Η παρατήρηση της τάξης των Μαθηματικών-Τι, πώς, γιατί;» και εισηγητή τον Κωνσταντίνο Ξενοφώντος, αναπληρωτή καθηγητή Διδακτικής των μαθηματικών, στο Oslo Metropolitan University (Νορβηγία).

Η επιμορφωτική  συνάντηση συνεργασίας θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021 και ώρες 17.30-19.30, στο σύνδεσμο:

https://minedu-secondary2.webex.com/meet/pkotarinou

 

Ο κ. Ξενοφώντος σπούδασε παιδαγωγικά στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Ακολούθως, ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Ηνωμένο Βασίλειο, στα πανεπιστήμια του Cambridge (MPhil και PhD, mathematics education) και Leicester (PgCert, educational leadership). Εργάστηκε ως εκπαιδευτικός δημοτικής εκπαίδευσης στην Κύπρο και ως πανεπιστημιακός στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας (Κύπρος) και το University of Stirling (Σκωτία, Ηνωμένο Βασίλειο). Η έρευνά του εστιάζεται στην εκπαίδευση εκπαιδευτικών στα μαθηματικά (προϋπηρεσιακή και ενδοϋπηρεσιακή), υπό το πρίσμα κοινωνικών, πολιτισμικών, και πολιτικών διαστάσεων. Εργασίες του έχουν δημοσιευτεί σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και έχουν παρουσιαστεί σε διεθνή και τοπικά συνέδρια.

Στη συνάντηση μας αυτή θα κουβεντιάσουμε με τον κ. Κωνσταντίνο Ξενοφώντος για το πώς οι ίδιοι/ες εκπαιδευτικοί μπορούν να αξιοποιήσουν την παρατήρηση στην τάξη των μαθηματικών και να λειτουργήσουν ως ερευνητές/ήτριες με στόχο τη βελτίωση της μάθησης των μαθητών και των μαθητριών τους καθώς και τη δική τους επαγγελματική ανάπτυξη.

Για την καλύτερη οργάνωση της επιμορφωτικής συνάντησης, παρακαλούμε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας στον σύνδεσμο:  https://forms.gle/vi4d9v4opsqWs4VR6

μέχρι τη Δευτέρα στις 29/11/2021 στις 18.00.

Ευελπιστούμε στην ανταπόκρισή σας.

Με εκτίμηση

 

Η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου κλ. ΠΕ03

 

Γληνού Αικ.

 

Κατηγορίες: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ, Δευτεροβάθμια, ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, Επιμορφωτικές δράσεις, Μαθηματικά. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.