Ενημέρωση για εκπαιδευτικές δράσεις Ελευθέριος Χονδρογιάννης, Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου Ηλεκτρονικών ΠΕ 84

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,

εύχομαι καλή χρονιά χωρίς απρόοπτα!

Θα ήθελα να σας ενημερώσω για δύο δράσεις που σχετίζονται με τα μαθήματα της Τεχνολογίας, Πληροφορικής, και των Φυσικών επιστημών.

  1. Ευρωπαϊκός διαγωνισμός «Catch a Star 2022»,

Ο  Ευρωπαϊκός διαγωνισμός «Catch a Star 2022», οργανώνεται από κοινού από το  ΕSO and EAAE. Ο στόχος του Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού Αστρονομίας «Catch a Star» είναι να τονώσει τη δημιουργικότητα και την ανεξάρτητη εργασία μαθητών από τα ευρωπαϊκά σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, να ενισχύσει και να επεκτείνει τις αστρονομικές γνώσεις και δεξιότητές τους και να βοηθήσει στην εξάπλωση των τεχνολογιών της πληροφορίας στην εκπαιδευτική διαδικασία.  Οι ομάδες που παρουσιάζουν τα καλύτερα έργα θα λάβουν ειδικά βραβεία από την ESO και θα συμμετάσχουν σε βιντεοσυσκέψεις με επαγγελματίες αστρονόμους από την ESO και άλλα ευρωπαϊκά παρατηρητήρια. Για πρώτη φορά στην εικοσαετή ιστορία του διαγωνισμού, η ανακοίνωση και παρουσίαση των καλύτερων έργων θα γίνει κατά τη διάρκεια μιας τελικής τηλεδιάσκεψης. Το «Catch a Star» 2022 θα ξεκινήσει την 1η Νοεμβρίου 2021. Η προθεσμία αποστολής των έργων είναι η 28η Φεβρουαρίου 2022. Το τελευταίο συνέδριο και η τελετή απονομής θα είναι στις 20 Μαρτίου 2022. Οι προϋποθέσεις συμμετοχής των μαθητών, οι απαιτήσεις του έργου, τα βραβεία και όλες οι σημαντικές ημερομηνίες για τον διαγωνισμό θα παρουσιαστούν στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού «Catch a star 2022».  Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα :  https://eaae-astronomy.org/catch-a-star/welcome-to-catch-a-star-2022

  1. Πέντε νέα σχολικά projects από την ESA – European Space Agency

Με την εκκίνηση της σχολικής χρονιάς, η ESA – European Space Agency ανακοινώνει πέντε νέα σχολικά projects, αλλά και νέα προγράμματα επιμόρφωσης διδασκόντων, για το 2021-2022. Τα projects Astro Pi, Climate Detectives, Mission X, Moon Camp και CanSat, δίνουν την ευκαιρία σε μαθητές να μάθουν για το γήινο περιβάλλον, να εκπαιδευτούν σαν αστροναύτες, να σχεδιάσουν μια βάση στη Σελήνη, να αναπτύξουν έναν μικρο-δορυφόρο ή να προγραμματίσουν έναν υπολογιστή του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού / International Space Station. Οι δραστηριότητες απαιτούν εγγραφή. Την Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί σχετικό διαδικτυακό ενημερωτικό σεμινάριο από την ESA. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα :  https://www.esa.int/…/Teachers…/2021-22_school_projects2.

Τέλος, σας ενημερώσω ότι μπορούμε, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μου, να συνεργαστούμε και να υλοποιήσετε ένα project.  Θα παρακαλούσα αν κάποιος εκπαιδευτικός ενδιαφέρεται να επικοινωνήσει μαζί μου.

Παρακαλώ τις/τους Διευθυντριες/ές των σχολικών μονάδων να ενημερώσουν τους εκπαιδευτικούς του σχολείου τους.

 

Με εκτίμηση,

Ελευθέριος Σπ. Χονδρογιάννης

Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου Ηλεκτρονικών ΠΕ 84

Δημοσιεύθηκε στην ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ, Δευτεροβάθμια, Επιμορφωτικές δράσεις, Ηλεκτρονικών, Φυσικές Επιστήμες. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.