Κυριακή, 23 Μαΐου 2021. Πρόσκληση σε Επιμορφωτική Συνάντηση για εκπαιδευτικούς που διδάσκουν Μαθηματικά κατά το σχολικό έτος 2020-21

Στο πλαίσιο των επιμορφωτικών δράσεων των ΠΕΚΕΣ διοργανώνεται σε συνεργασία με τις/τους Σ.Ε.Έ. κλάδου ΠΕ03 Μαθηματικών,  Μαγδαληνή Κοκκαλιάρη,  του 3ου ΠΕΚΕΣ Αττικής, Ανεστόπουλο Κωνσταντίνο και Καλαντζή Γεώργιο του ΠΕΚΕΣ Στερεάς Ελλάδας, Ελένη Λυμπεροπούλου του 4ου ΠΕΚΕΣ Αττικής, Αργύρη Δημήτρη του 5ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής, Κοταρίνου Παναγιώτα του 2ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής, Ανταμπούφη  Νικόλαο και Δαργινίδου Λεμονιά του  ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, Χατσίδου Αφροδίτη  του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Ηπείρου, Πάλλα Μαρίνα του 1ου  ΠΕΚΕΣ Ιονίων Νήσων, Καλφοπούλου Κατερίνα του 1ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Βορείου Αιγαίου, Κουκουλάκη Χαράλαμπο του 1ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας, Ευαγγελόπουλο Αναστάσιο του 2ου ΠΕΚΕΣ Κεντρικής Μακεδονίας, Καραβασίλη Γεώργιο του 4ου ΠΕΚΕΣ Κεντρικής Μακεδονίας,  Μπαλαμπανίδου Ζαφείρα του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Δυτικής Μακεδονίας, Μπαλωμένου Αθανασία και Νάκο Κωνσταντίνο  του ΠΕΚΕΣ Δυτικής Ελλάδας, Ξαρχάκου Νικολέττα και Γεωργιόπουλο Γεώργιο του ΠΕΚΕΣ Πελοποννήσου, Γεώργιο Τζαχρίστα του 1ου ΠΕΚΕΣ Νοτίου Αιγαίου και Καραγιάννη Ιωάννη του  2ου ΠΕΚΕΣ Νότιου Αιγαίου, διαδικτυακή ημερίδα – συζήτηση με θέμα:

‘Τα Μαθηματικά στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση: Ατενίζοντας την Επερχόμενη Δεκαετία’

και εισηγητές τους

Ιωάννη Αντωνίου, Αντιπρόεδρο Τμήματος Μαθηματικών ΑΠΘ,

Νικόλαο Βαρσακέλη, Αναπληρωτή Καθηγητή Τμήματος Οικονομικών Επιστημών ΑΠΘ,

Ευάγγελο Ιωαννίδη, Διδάσκοντα στο Τμήμα Οικονομικών Σπουδών του ΑΠΘ,

Γεώργιο Μητακίδη, Ομότιμο καθηγητή  Τμήματος Μαθηματικών Πανεπιστημίου Πατρών και

πρόεδρο του Φόρουμ για τον Ψηφιακό Διαφωτισμό,

Δημήτριο Πουλάκη, Πρόεδρο Τμήματος Μαθηματικών ΑΠΘ,

Στέφανο Σγαρδέλη, Καθηγητή Τμήματος Βιολογίας ΑΠΘ,

Γρηγόριο Τσόκα, Καθηγητή Τμήματος Γεωλογίας ΑΠΘ,

Την συζήτηση θα συντονίσει ο Κωνσταντίνος Ανεστόπουλος, ΣΕΕ ΠΕ03 του ΠΕΚΕΣ Στερεάς Ελλάδας.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 23 Μαΐου 2021 και ώρες 10:00-13:00, στον σύνδεσμο https://minedu-secondary.webex.com/meet/dargyri και θα μεταδίδεται ταυτόχρονα από το youtube, με την υποστήριξη του Γεωργίου Γιάννακα, ΣΕΕ ΠΕ04 του ΠΕΚΕΣ Στερεάς Ελλάδας, στον σύνδεσμο   https://youtu.be/aQ4jZJXpHbY .

Η δράση απευθύνεται σε Εκπαιδευτικούς που διδάσκουν Μαθηματικά, αλλά και άλλων ειδικοτήτων που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για το θέμα. Σκοπός της δράσης είναι να παρουσιαστούν οι σχετικές εκτιμήσεις για την εξέλιξη των Μαθηματικών την επερχόμενη δεκαετία, καθώς και οι προεκτάσεις τους στις άλλες επιστήμες. Με βάση αυτές θα συζητηθούν προτάσεις για τις αναγκαίες παρεμβάσεις, που πρέπει να γίνουν, ώστε αφενός να εμπλακούν με τα Μαθηματικά το σύνολο των μαθητριών και μαθητών και αφ’ ετέρου να αναδειχθεί το είδος των ικανοτήτων που θα πρέπει να αναπτύξουν.

Παρακαλούμε, για την αρτιότερη οργάνωση του συγκεκριμένου, να δηλώσετε τη συμμετοχή σας, και, κυρίως, τα ερωτήματα και παρεμβάσεις σας, συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα (κάνοντας κλικ στον υπερσύνδεσμο  φόρμα  ) ή αντιγράφοντας το σύνδεσμο   https://tinyurl.com/45uuuffh )  και να τηρήσουν την ώρα ‘προσέλευσης’.

Η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου του 4ου ΠΕΚΕΣ

Ελένη Λυμπεροπούλου

 

 

Δημοσιεύθηκε στην ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ, Δευτεροβάθμια, ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, Επιμορφωτικές δράσεις, Μαθηματικά. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.