Πρόσκληση επιμορφωτικής τηλεδιάσκεψης των εκπαιδευτικών Μουσικής Αγωγής ΠΕ.79/ΤΕ.16 (μόνιμων, ωρομισθίων, αναπληρωτών) Α/θμιας, Β/θμιας εκπαίδευσης και Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων

Αγαπητοί/ές συνάδελφοι,

Σε συνέχεια της διαδικτυακής επικοινωνίας και συνεργασίας μας, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι θα πραγματοποιηθεί επιμορφωτική τηλεδιάσκεψη βιωματικού/εργαστηριακού χαρακτήρα με θέμα: “Από την ιστορία στο ρυθμό, από το ποίημα στο τραγούδι και από τη ζωγραφική  στο χορό”, σε συνεργασία με την μουσικοπαιδαγωγική  ομάδα The Singing Fish | Μουσικοπαιδαγωγικές ιδέες,  την Τρίτη 20 Απριλίου 2021 και ώρα 18:00-20:30. Σκοπός  του εργαστηρίου  είναι να εμπνεύσει, να προτείνει και να συνθέσει ένα δημιουργικό μάθημα μουσικής με τη συνεργασία των τεχνών. Όλες οι διδακτικές ιδέες και οι πρακτικές που θα παρουσιαστούν μπορούν να προσαρμοστούν σε κάθε βαθμίδα εκπαίδευσης καθώς και στη διδασκαλία των ατομικών οργάνων. Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου θα συζητηθούν προβλήματα σε θέματα οργάνωσης μιας βιωματικής διδασκαλίας, διαχείρισης της μαθητικής ετερότητας, διαφοροποίησης των διδακτικών πρακτικών, αξιολόγησης των μαθητών/τριών και της διδασκαλίας. Για τις ανάγκες του εργαστηρίου παρακαλούνται οι συνάδελφοι να έχουν διαθέσιμα τα παρακάτω υλικά: Δύο πλαστικά μπουκάλια άδεια, διάφορα ηχογόνα αντικείμενα, χρώματα και ένα φύλλο χαρτί.

Η μουσικοπαιδαγωγική ομάδα “The Singing Fish” αποτελείται από τις:

Βασιλική Ψύρρα, Διδάσκουσα στο Μουσικό Πανεπιστήμιο Franz Liszt Weimar και στο Πανεπιστήμιο της Ερφούρτης,

Βασιλική Αϊντζή, Εκπαιδευτικό Μουσικής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Κατερίνα Κουθούρη, Μουσικοπαιδαγωγό και

Κλειώ Παπαδιά, Καθηγήτρια Πιάνου

Οι τηλεδιασκέψεις απευθύνονται σε όλους τους εκπαιδευτικούς μουσικής της Α/θμιας και της Β/θμιας εκπαίδευσης του 3ου, 4ου και 6ου ΠΕΚΕΣ Αττικής και η συμμετοχή σε αυτές είναι προαιρετική. Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί ακολουθώντας τις εξελίξεις και τις ανάγκες της εκπαιδευτικής κοινότητας. Σε αυτήν την περίπτωση θα ακολουθήσει νέα ενημέρωση. Για τη συμμετοχή σας στην τηλεδιάσκεψη θα πρέπει να συμπληρώσετε και να υποβάλετε την ακόλουθη ηλεκτρονική δήλωση:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeH3IyR6_VlQgSLisP-gmwPB5UAJ116UmYt-S2W9jfHxki-kw/viewform

ΠΡΟΣΟΧΗ: Με την ολοκλήρωση της υποβολής της δήλωσης εμφανίζεται αυτόματα ο σύνδεσμος συμμετοχής στην τηλεδιάσκεψη. Για την υποστήριξη του διδακτικού σας έργου (σχεδιασμός, οργάνωση, υλοποίηση) μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου στo e-mail: mousikoi79@gmail.com.

Με εκτίμηση,

ΕΛΕΝΑ ΑΝΔΡΕΟΥ

Σ.Ε.Ε  Μουσικής  ΠΕ.79

3ου, 4ου και 6ου ΠΕΚΕΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

 

Κατηγορίες: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ, Δασκάλων, Δευτεροβάθμια, ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, Επιμορφωτικές δράσεις, Μουσική. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.