7 Απριλίου Παγκόσμια Ημέρα Υγείας » για Εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής ΠΕ11

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ιδρύθηκε στις 7 Απριλίου του 1948 και η ημερομηνία ίδρυσης του γίνεται ημέρα εορτασμού ως Παγκόσμια Ημέρα Υγείας .

Το φετινό σύνθημα της ΠΟΥ είναι :

«Χτίζοντας έναν πιο δίκαιο και υγιή κόσμο για τον κάθε ένα και για κάθε χώρα » .

Ο ΠΟΥ οραματίζεται την προσδοκία στο να χτιστεί ένας δικαιότερος κόσμος χωρίς υγειονομικές ανισότητες. Η διατήρηση ενός καλού επιπέδου σωματικής , ψυχικής και πνευματικής υγείας αποτελεί ένα από τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα και κάθε άτομο σε κάθε γωνιά του πλανήτη οφείλει να έχει πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας ανεξαρτήτως της οικονομικής του κατάστασης, είναι  το μήνυμα που μας στέλνει η κ. Στ. Τσικρικά  πρόεδρος της Ένωσης Πνευμονολόγων Ελλάδας  μέσω του Αθηναϊκού –Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων

(άρθρο Ε. Φουσέκη) .

Ως εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής είμαστε απόλυτα σύμφωνοι διότι οι στόχοι της Φυσικής Αγωγής ταυτίζονται με αυτές τις αρχές και τα ανθρώπινα δικαιώματα .

Στη παρούσα περίοδο της πανδημίας οι άνθρωποι της Υγείας ξεπερνώντας τους εαυτούς τους στάθηκαν στο ψηλότερο βάθρο του ανθρωπισμού , και το μήνυμα της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας είναι  επίκαιρο , σίγουρα και διαχρονικό .

Σχετικά με το αναμενόμενο  άνοιγμα των Σχολικών Μονάδων, ο ρόλος μας ως εκπαιδευτικοί γενικότερα είναι να συνεχίζουμε μέσα από το διάλογο με τους μαθητές μας να υπενθυμίζουμε την ατομική και κοινωνική ευθύνη , τη σωστή χρήση της μάσκας,  την αποφυγή συγχρωτισμού, τον συχνό αερισμό των χώρων που βρισκόμαστε, το συχνό πλύσιμο των χεριών και να παρέχουμε μια συνεχή ενημέρωση σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών.

 

Η μάχη γιατρών και νοσηλευτών εμπνέει παράλληλα καλλιτέχνες απ όλο τον κόσμο, αποτυπώνοντας δημιουργικά αυτό που βιώνουμε,  όπως τα παρακάτω   έργο του Ιρανού καλλιτέχνη Alizera Pakdel:

 

 

 

Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου

Φυσικής Αγωγής  του 4ου  ΠΕΚΕΣ Αττικής

Ευδοκία Σαμουηλίδου

 

 

Δημοσιεύθηκε στην ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ, Γυμναστών, Δασκάλων, Δευτεροβάθμια, ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, Επιμορφωτικές δράσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.