8/4/21 Επιμορφωτικό Διαδικτυακό Σεμινάριο για εκπ/κούς κλ. Αγγλικής Γλώσσας (ΠΕ06)

Στο πλαίσιο των επιμορφωτικών δράσεων του 4ου ΠΕΚΕΣ Αττικής θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακό σεμινάριο (Webinar) για εκπαιδευτικούς Αγγλικής Γλώσσας ΠΕ06 Β/θμιας Εκπαίδευσης Δ’ Αθήνας, στο οποίο καλούνται να συμμετέχουν και εκπαιδευτικοί ΠΕ06 Α/θμιας Εκπ/σης εάν επιθυμούν, με τίτλο:

«Προτάσεις αξιοποίησης και εμπλουτισμού διδακτικού σεναρίου με τη χρήση ψηφιακών εφαρμογών».

Το επιμορφωτικό σεμινάριο, που διοργανώνεται από τη Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Αγγλικής Γλώσσας στο 4ο ΠΕΚΕΣ Αττικής κ. Μαρία Ανδριτσοπούλου,  θα διεξαχθεί την Πέμπτη, 8 Απριλίου 2021, κατά τις ώρες 18:00 – 20:30.

Προσκεκλημένοι εισηγητές είναι:

α) Ο κ. Μιχάλης Τουραμπέλης (Εκπαιδευτικός Αγγλικής Γλώσσας στο Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Ηρακλείου, M.Ed in TESOL, Επιμορφωτής Β΄ Επιπέδου στις ΤΠΕ). Δημιουργός της διδακτικής ενότητας της Α’ Λυκείου, η οποία αναφέρεται στη βιογραφία και το πλούσιο έργο του διακεκριμένου ζωγράφου Vincent Van Gogh, ο εισηγητής θα την παρουσιάσει εμπλουτισμένη με διαδραστικές δραστηριότητες που αξιοποιούν  κατάλληλα ψηφιακά εργαλεία, στο πλαίσιο μιας διαθεματικής διασύνδεσης της Αγγλικής γλώσσας με την Αισθητική Αγωγή.

β) Η κ. Χριστίνα Δρακοπούλου (Εκπαιδευτικός Αγγλικής γλώσσας στο Πρότυπο Γυμνάσιο της Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης, M.Ed TESOL/Linguistics στο ΕΑΠ – Επιμορφώτρια  Β΄ Επιπέδου στις ΤΠΕ]. Η εισηγήτρια θα παρουσιάσει ένα εμπλουτισμένο διδακτικό σενάριο επιχειρώντας να συνδυάσει τη μέθοδο CLIL (Content and Language Integrated Learning) , τους πολυγραμματισμούς και τον κοινωνικό εποικοδομισμό.

Όλο το υλικό θα διατεθεί στους εκπαιδευτικούς που θα συμμετάσχουν για περαιτέρω επεξεργασία και χρήση στην τάξη.

Οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να παρακολουθήσουν την εξ αποστάσεως επιμόρφωση, που είναι προαιρετική, θα πρέπει να συνδεθούν μέσω CISCO WEBEX  MEETINGS στον σύνδεσμο:

https://minedu-primary2.webex.com/meet/andrimaria

 

Με την προσδοκία μιας ακόμη πολύ γόνιμης συνεργασίας,

Μαρία Ανδριτσοπούλου,

ΣΕΕ ΠΕ06 – 4ο ΠΕΚΕΣ Αττικής

Email: mariandrits@gmail.com

Blog: https://blogs.sch.gr/andrimaria/

 

 

Δημοσιεύθηκε στην Αγγλικών, ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ, Δασκάλων, Δευτεροβάθμια, ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, Επιμορφωτικές δράσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.