Έναρξη 5/4/21 Επιμορφωτικές συναντήσεις εκπαιδευτικών σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας- Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού

Αγαπητές/ οί συνάδελφοι/ ισσες,

Από Δευτέρα, 5/04/2021 (1η συνάντηση με εκπαιδευτικούς) το 4ο ΠΕΚΕΣ Αττικής σε συνεργασία με τη  Διεύθυνση Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας- Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού, διοργανώνει έναν κύκλο προαιρετικών επιμορφωτικών συναντήσεων, με θέμα:

Κακοποίηση – παραμέληση των παιδιών: Το παιδί θύμα ενδο-οικογενειακής βίας όπως μπορεί να εμφανιστεί στο σχολικό πλαίσιο

Πρόκειται για οκτώ (8) συναντήσεις που αφορούν σε εκπαιδευτικούς Α/θμιας Εκπαίδευσης (Προσχολικής & Δημοτικής, ειδικής και γενικής αγωγής), ανά Δήμο όπου υπάγεται το σχολείο που υπηρετούν και οι άλλες δύο (2) σε γονείς, ανά ομάδα 4 Δήμων.

Λίγα λόγια για το περιεχόμενο των συναντήσεων: Οι εκπαιδευτικοί θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τις μορφές βίας κατά των παιδιών και την έκταση του φαινομένου  αυτού στην Ελλάδα και Διεθνώς. Ειδικότεροι στόχοι: (α) να κατακτήσουν κάποιες βασικές δεξιότητες αναφορικά με την ανίχνευση και την αντιμετώπιση περιστατικών αποκάλυψης κακοποίησης/ παραμέλησης από τους/ τις μαθητές/ τριες, (β) να συζητήσουν και να προβληματιστούν σχετικά με τους παράγοντες, που δυσκολεύουν τα παιδιά να αποκαλύψουν την κακοποίησή τους καθώς και με ποιον τρόπο μπορούν να βοηθήσουν μαθητές/ τριες και γονείς, (γ) να γνωρίσουν το νομικό πλαίσιο που διέπει ένα περιστατικό κακοποίησης καθώς και τις νομικές υποχρεώσεις των εκπαιδευτικών σε περίπτωση αποκάλυψης.

Οι ημερομηνίες για την εβδομάδα από 5 – 9 Απριλίου, 2021 έχουν ως εξής:

1η συνάντηση:

Δευτέρα, 5 Απριλίου 2021 και ώρες 6.00 μ.μ. – 8. 00 μ.μ.. Εκπαιδευτικοί που τα σχολεία τους ανήκουν στον Δήμο Καλλιθέας.

Σύνδεσμος: https://minedu-primary.webex.com/meet/xpapado

Τρίτη, 6 Απριλίου 2021 και ώρες 6.00 μ.μ. – 8.00 μ.μ.. Εκπαιδευτικοί που τα σχολεία τους ανήκουν στον Δήμο Αγ. Δημητρίου.

Σύνδεσμος: https://minedu-primary2.webex.com/meet/nikkamilos

Πέμπτη, 8 Απριλίου 2021 και ώρες 6.00 μ.μ. – 8.00 μ.μ.. Εκπαιδευτικοί που τα σχολεία τους ανήκουν στον Δήμο Ν. Σμύρνης.

Σύνδεσμος: https://minedu-primary2.webex.com/meet/efchristo

 

Η Οργανωτική Ομάδα

Τρ. Νικολούδη, ΣΕΕ κλ. ΠΕ60

Α. Μουταβελής, ΣΕΕ κλ. ΕΑΕ

Α. Ζουγανέλη, Ι. Καμπούρμαλη,

Χ. Παπαδόπουλος, Ε. Χριστοπούλου, ΣΕΕ κλ. ΠΕ70

Κατηγορίες: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ, Δασκάλων, ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, Επιμορφωτικές δράσεις. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.