2/4/21 Η χρήση προγραμμάτων προσομοίωσης και άλλων διαδικτυακών εφαρμογών στην εξ αποστάσεως διδασκαλία εργαστηριακών μαθημάτων ειδικότητας Τεχνικού Οχημάτων του Τομέα Μηχανολογίας

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,

Στο πλαίσιο των επιμορφωτικών δράσεων του 4ου ΠΕΚΕΣ Αττικής και με απόφαση της Ολομέλειας, θα ήθελα να σας ενημερώσω για τη διοργάνωση της επιμορφωτικής δράσης με θέμα: Η χρήση προγραμμάτων προσομοίωσης και άλλων διαδικτυακών εφαρμογών στην εξ αποστάσεως διδασκαλία εργαστηριακών μαθημάτων ειδικότητας Τεχνικού Οχημάτων του Τομέα Μηχανολογίας” η οποία θα πραγματοποιηθεί εξ αποστάσεως σύγχρονα με χρήση της πλατφόρμας webex την Παρασκευή 2 Απριλίου 2021 και ώρες 12.00 έως 14.10 στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://minedu-secondary.webex.com/meet/vkoutsoukos

Κύριος εισηγητής θα είναι ο συνάδελφος εκπαιδευτικός ΠΕ82 και Διευθυντής του 5ου Ε.Κ Αθήνας κ. Β. Κουτσούκος.

Στην επιμορφωτική αυτή δράση θα γίνει παρουσίαση συγκεκριμένου ελεύθερων δυνατοτήτων on line προσομοιωτή καθώς και διαδικτυακές εφαρμογές «απομακρυσμένων εργαστηρίων», μέσω των οποίων οι συνάδελφοι δύνανται να υλοποιούν εφαρμογές που αφορούν σε εργαστηριακά μαθήματα της ειδικότητας Τεχνικού Οχημάτων.

Αυτονόητο είναι πως την προαιρετική αυτή δράση μπορούν να την παρακολουθήσουν όσοι συνάδελφοι ΠΕ82 και ΤΕ Μηχανολόγοι επιθυμούν και δύνανται.

Για την αρτιότερη διοργάνωση του σεμιναρίου, οι ενδιαφερόμενοι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί παρακαλούνται να δηλώσουν τη συμμετοχή τους, στέλνοντας απλά τα στοιχεία τους (ονοματεπώνυμο και σχολική μονάδα) στο email: ezogo67@gmail.com

Λόγω των ειδικών συνθηκών εκφράζεται αδυναμία στο να δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης. Θερμή παράκληση να τηρηθεί η ώρα προσέλευσης καθώς η δράση –  σεμινάριο θα αρχίσει στις 12:00 ακριβώς.

Η δράση αυτή αποσκοπεί και στο να δώσει βήμα στους εκπαιδευτικούς να καταθέσουν τις δημιουργικές τους απόψεις, να ανταλλάξουν τις καλές τους πρακτικές και να εφαρμόσουν νέες τεχνολογίες εκπαίδευσης  με  χρήση του προγράμματος προσομοίωσης.

 

Η δράση έχει επικουρικό υποστηρικτικό χαρακτήρα, στο πλαίσιο επικουρικής στήριξης της μαθησιακής διαδικασίας και ανατροφοδότησης των εκπαιδευτικών διεργασιών με χρήση εργαλείων ΕξΑΕ και υλοποιείται κατόπιν αιτημάτων συναδέλφων.

 

Η συμμετοχή των εκπαιδευτικών είναι προαιρετική, για όποιον συνάδελφο επιθυμεί και εφόσον δεν παρεμποδίζεται η ομαλή λειτουργία του σχολείου. Παρακαλούνται οι Διευθύντριες και Διευθυντές των ΕΠΑ.Λ. και Ε.Κ. να διευκολύνουν τους ανωτέρω εκπαιδευτικούς που επιθυμούν να παρακολουθήσουν το σεμινάριο.

Σας ευχαριστούμε θερμά για τη συνεργασία και προσβλέπουμε στη συμμετοχή σας.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς.

 

Ο Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ82-Μηχανολόγων

με έδρα στο 1ο ΠΕΚΕΣ Αττικής & επιστημονική ευθύνη στο 4ο ΠΕΚΕΣ Αττικής

Ευστάθιος Αθ. Ζωγόπουλος

Δρ. Μηχανικός Ε.Μ.Π.

 

Κατηγορίες: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ, Δευτεροβάθμια, ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, Επιμορφωτικές δράσεις, Μηχανολόγων. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.