Επιμορφωτικό-ενημερωτικό σεμινάριο για «Δικτύωση Σχολείων με αφετηρία τη δράση Μ.Ν.Α.Ε.»

Στο πλαίσιο των επιμορφωτικών δράσεων του 4ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ Αττικής, Πράξη Ολομέλειας 5η/11-03-2021 και σε συνδιοργάνωση 22 ΠΕ.Κ.Ε.Σ στην Ελλάδα, οργανώνεται από την Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου κ. Ουρανία – Αναστασία Μπελτέ ΠΕ87.01, υπεύθυνη ΣΕΕ για τη δράση Μ.Ν.Α.Ε στο 4ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ Αττικής, επιμορφωτικό-ενημερωτικό σεμινάριο με θέμα:

«Δικτύωση σχολείων με αφετηρία το πρόγραμμα ΜΝΑΕ»

 

Η πρόσκληση για συμμετοχή στο σεμινάριο απευθύνεται στους/ις Διευθυντές/ριες, Συντονιστές/ριες της Δράσης Μ.Ν.Α.Ε και εκπαιδευτικούς των ΕΠΑ.Λ./Ε.Κ. της Δ.Δ.Ε. Δ΄ Αθήνας, που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν και να συμβάλουν στη Δικτύωση του σχολείου τους, με αφόρμηση το σχετικό πλαίσιο της δράσης Μ.Ν.Α.Ε.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 19 Μαρτίου 2021 και ώρα 12:00-14:00μμ, διαδικτυακά στο σύνδεσμο:

https://minedu-secondary2.webex.com/meet/konzervas .

Παρακαλούνται οι Διευθύντριες και Διευθυντές των ΕΠΑ.Λ. και Ε.Κ. να διευκολύνουν όσες και όσους εκπαιδευτικούς επιθυμούν να παρακολουθήσουν το σεμινάριο.  Για την αρτιότερη διοργάνωση του σεμιναρίου, οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί παρακαλούνται να δηλώσουν συμμετοχή και να καταγράψουν πιθανά ερωτήματα προς συζήτηση συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα (κάνοντας κλικ στον υπερσύνδεσμο «φόρμα» ή αντιγράφοντας το σύνδεσμο https://tinyurl.com/fj87yydf ). Οι συμμετέχοντες μπορούν να θέσουν ερωτήματα και κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου μέσω του chat του Webex. Λόγω των ειδικών συνθηκών εκφράζεται αδυναμία στο να δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Επίσης, θερμή παράκληση να τηρηθεί η ώρα προσέλευσης γιατί λόγω της πληθώρας των ομιλητών δεν θα υπάρξει χρονική ανοχή και το σεμινάριο θα αρχίσει στις 12:00.

 

.

Παρακαλούμε για την ενημέρωση όλων των εκπαιδευτικών και ευχαριστούμε για την συνεργασία.

 

Η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου 4ου ΠΕΚΕΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ουρανία – Αναστασία Μπελτέ  ΠΕ 87.01

Υπεύθυνη ΜΝΑΕ Δ’ Αθήνας

 

Πρόγραμμα Σεμιναρίου

 

  1. Εμπειρία δικτύωσης από σχολεία:
  • 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Χαλκίδας, με εισηγητές τους εκπαιδευτικούς, Κεσελόπουλο Γ., Τρακαντζίδη Ι. και Χαλικόπουλο Α. Θα παρέμβουν ο Διευθυντής ΔΕ Ευβοίας, Δούνας Κ., ο Διευθυντής 2ου ΕΠΑΛ Χαλκίδας, Λέων Κ., η Ευθυμιάδου Ε, από το Κέντρο πρόληψης εξαρτήσεων και προαγωγής ψυχοκοινωνικής υγείας, η Ηλιοπούλου Ι., από τον Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων, η Αλιακίζογλου Κ, από το ΚΕΣΥΠ Ευβοίας και ο Κοινωνικός Λειτουργός, Επιμελητής Ανηλίκων στη Υπηρεσία Επιμελητών Ανηλίκων και Κοινωνικής Αρωγής, Καρβελάς Γ.
  • Ελληνικό Γυμνάσιο – Λύκειο Βρυξελλών, με εισηγήτριες την π. Διευθύντρια, Πατάλα Ζ. και την εκπαιδευτικό Μπενέκου Π.
  • 3ο ΕΠΑ.Λ. Σιβιτανιδείου με εισηγήτριες τις εκπαιδευτικούς, Παρανόμου Χ., Μανουσαρίδου Κ.
  • Εργαστηριακό Κέντρο Θήβας με εισηγητή τον Διευθυντή, Ευθυμίου Ν.
  • ΕΠΑ.Λ. Καλύμνου, με εισηγητές τους εκπαιδευτικούς, Μπαϊράμη Ν. και Πάου Μ.
  • ΕΠΑ.Λ. Δραπετσώνας, με εισηγητές τον εκπαιδευτικό Καμαριώτη Γ. και τον

Διευθυντή, Χαρακλιά Κ.

 

  1. Εισηγήσεις

‘Θεωρητική και Πρακτική Προσέγγιση της Δικτύωσης’, Νικολάου Ν. τ. Σχολικός Σύμβουλος

‘Συμβολή του Ψυχολόγου στη δικτύωση του ΕΠΑ.Λ.’, Λαμπίδη Α. Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια,

‘Μορφές δικτύωσης στο πλαίσιο ΜΝΑΕ και μετέπειτα αξιοποίησή τους’, Ανδρέας Αθανασόπουλος, ΣΕΕ ΠΕ88 και Υπεύθυνος για το ΜΝΑΕ στο 3ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με Μαγδαληνή Κοκκαλιάρη, ΣΕΕ ΠΕ03 και  Υπεύθυνη ΜΝΑΕ στο 3ο  ΠΕ.Κ.Ε.Σ Αττικής.

 

  1. Στρογγυλό τραπέζι: με επιπλέον συμμετέχοντες τον Καπουτσή Ι., Προϊστάμενο Διεύθυνσης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Πρόεδρο της Συντονιστικής Επιτροπής Έργου για τη δράση ΜΝΑΕ του Υ.ΠΑΙ.Θ. και τα μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής για την υποστήριξη της πιλοτικής εφαρμογής, την προετοιμασία της φάσης διεύρυνσης της δράσης «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑ.Λ» και μέλη της επιτροπής εμπειρογνωμόνων για την εν λόγω Δράση, Κονταξή Α. τ. Σχολικό Σύμβουλο, Σιγανού Α. Κοινωνική Ανθρωπολόγο, τ. Σχολική Σύμβουλο και Χρονοπούλου-Σακκά Α., ΣΕΕ ΠΕ02 4ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ Αττικής, που θα απαντήσουν σε ερωτήσεις και αναφερθούν στα χαρακτηριστικά, στους τρόπους εφαρμογής και στις προοπτικές του θεσμού.

 

 

 

 

 

 

Δημοσιεύθηκε στην ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ, Δευτεροβάθμια, ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, Επιμορφωτικές δράσεις, Υγεία Πρόνοια Ευεξία. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.