Έναρξη επιμορφωτικού κύκλου με τίτλο ‘Πρόληψη κατ’ οίκον από το Α-Ω’, για Νηπιαγωγούς των Νηπιαγωγείων των Δήμων Καλλιθέας και Μοσχάτου- Ταύρου



Λήψη αρχείου

Στο πλαίσιο των επιμορφωτικών δράσεων, το 4ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ.  δια της Συντονίστριας Εκπαιδευτικού Έργου Προσχολικής Εκπαίδευσης κ. Νικολούδη Τριανταφυλλιάς, σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής  Υγείας  ΣΤΑΘΜΟΣ των Δήμων Καλλιθέας και Μοσχάτου- Ταύρου σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ, διοργανώνει μέσω τηλεδιάσκεψης κύκλο επιμορφωτικών συναντήσεων για Νηπιαγωγούς των Νηπιαγωγείων των  Δήμων Καλλιθέας και Μοσχάτου. Το περιεχόμενο των συναντήσεων θα βασιστεί στο υλικό «Πρόληψη κατ’ οίκον από το Α-Ω», το οποίο αποτελεί ένα εξ’ αποστάσεως πρόγραμμα πρωτογενούς πρόληψης και αγωγής υγείας στην σχολική κοινότητα που δημιουργήθηκε από τα Κέντρα Πρόληψης «Αθηνά Πολύβουλος» και «Αθηνά Εργάνη» του δήμου Αθηναίων . Πρόκειται για ένα αλφαβητάρι λέξεων- εννοιών  προσωπικής και επαγγελματικής  ανάπτυξης και ενδυνάμωσης για εκπαιδευτικούς σε συνθήκες αβεβαιότητας ξεκινώντας από την Αποδοχή φτάνοντας έως την Ωριμότητα. Η μεθοδολογία θα ακολουθήσει την σύγχρονη και ασύγχρονη διαδικτυακή εκπαίδευση. Ο στόχος είναι οι  συμμετέχουσες/χοντες να σκεφτούν, να δράσουν, να ανατροφοδοτηθούν ,να επικοινωνήσουν, να αλληλεπιδράσουν αλλά  και να δώσει την ευκαιρία για προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη και δικτύωση . Κάθε συνάντηση διαπραγματεύεται ένα αριθμό γραμμάτων –εννοιών δουλεύοντας νοητικά, βιωματικά, εμπειρικά, αναστοχαστικά και διαλεκτικά. Εισηγήτρια  θα είναι η κ. Ιωάννα Κατσιαφλιάνη (Ms Ψυχολόγος -στέλεχος  ΚΠ Σταθμός),

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν τις παρακάτω ημερομηνίες: Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021,Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021, Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021, Τετάρτη 7 Απριλίου 2021, Τετάρτη 14 Απριλίου 2021 και Τετάρτη 21 Απριλίου 2021, από τις 18.00-19.30.  Είναι απαραίτητη η συμμετοχή σε όλες τα συναντήσεις.

Για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να στείλετε e-mail  στο  1syn60-at4@sch.gr, μέχρι και την Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021. Θα ενημερωθείτε με μήνυμα, εάν  η δήλωση συμμετοχής σας έγινε αποδεκτή. Στο μήνυμα –δήλωση ενδιαφέροντος, θα αναγράφεται το όνομα της/του εκπαιδευτικού που ενδιαφέρεται, το νηπιαγωγείο που υπηρετεί την τρέχουσα  σχολική χρονιά, το κινητό τηλέφωνό  της/του ενδιαφερόμενης/ου καθώς και  το προσωπικό της/του e-mail .

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, με βάση την ημερομηνία και την ώρα αποστολής της δήλωσης ενδιαφέροντος. Ο μέγιστος αριθμός συμμετεχουσών/όντων είναι 15 άτομα. Παρακαλούμε να ενημερωθούν όλες/όλοι οι εκπαιδευτικοί της σχολικής μονάδας.

Θα χορηγηθεί βεβαίωση συμμετοχής,

 

 

Η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου, κλ. ΠΕ60

4ο ΠΕΚΕΣ Αττικής

Τριανταφυλλιά Νικολούδη

Κατηγορίες: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ, ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, Επιμορφωτικές δράσεις, Νηπιαγωγών, Προσχολική Αγωγή. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.