Σεμινάριο επιμόρφωσης με θέμα «Τζίντιλι: Αειφορία, Λογοτεχνία, Ιστορία και τα όρια του μοντέλου ανάπτυξης»

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,

Η πανδημία μάς έχει στερήσει πολλά πράγματα, μεταξύ αυτών και τη χαρά να βρισκόμαστε πρόσωπο με πρόσωπο, να συζητάμε, να ανταλλάσσουμε απόψεις, να ακούμε και να μιλάμε για θέματα που μας ενδιαφέρουν, που μας αρέσουν, που μας συγκινούν.

Ελπίζουμε ότι σύντομα θα λήξει η περιπέτειά μας και θα αναλάβουμε δυνάμεις.  Μέχρι τότε, ας ζήσουμε-προσωρινά-με ψηφιακά υποκατάστατα.

Η πανδημία του κορονοϊού – και όλες οι πανδημίες – προέρχονται από την αλληλεπίδραση του ανθρώπου με την άγρια φύση. Οι ιοί άλλαξαν τον άνθρωπο στη διάρκεια της ιστορίας και συνεχίζουν να παίζουν θανάσιμα παιχνίδια μαζί μας. Όμως, κι εμείς οι άνθρωποι συμπεριφερόμαστε σαν να είμαστε η τελευταία γενιά επί Γης και σαν να υπακούμε στο θανάσιμο ρητό «ό,τι φάμε κι ό,τι πιούμε».

Θέλοντας να συμβάλουμε στον προβληματισμό για την πορεία της χώρας αλλά και του κόσμου και με αφορμή την έκδοση ενός σημαντικού βιβλίου που έχει πολύ σημαντικές κοινωνικές, περιβαλλοντικές, ιστορικές και οικονομικές αναφορές, σας προσκαλούμε σε μια παρουσίαση, συνάντηση, συζήτηση σχετικά με θέματα που καθορίζουν εδώ και χρόνια και ίσως συνεχίσουν να καθορίζουν τη μοίρα του ανθρώπου και κατά τα επόμενα.

Έτσι, σας προσκαλούμε σε εξ αποστάσεως παρουσίαση – συζήτηση με θέμα «Τζίντιλι: Αειφορία, Λογοτεχνία, Ιστορία και τα όρια του μοντέλου ανάπτυξης». (Τζίντιλι είναι ο τίτλος του βιβλίου, Εκδόσεις Το Ροδακιό).

Το σεμινάριο-συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10-2-2021, από τις 18.30  ως 20.00  και απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς των ευθύνης του 4ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής. Γίνεται σε συνεργασία με τον συνάδελφο ΣΕΕ Κοινωνικών Επιστημών, Κωνσταντίνο Θεριανό.

Ο σύνδεσμος: https://minedu-secondary.webex.com/meet/kalariv1

 

Ομιλητές:

Α. Δημήτρης Χριστόπουλος-Φιλόλογος-Συγγραφέας: «Τζίντιλι θα πει ανεμοστρόβιλος»

Β. Δημήτρης ΚαλαϊτζίδηςΣΕΕ Αειφορίας: «Αειφορία και μεταπολεμικοί μύθοι της ανάπτυξης»

Γ. Κώστας Θεριανός-ΣΕΕ Κοινωνικών Επιστημών: «Κόμβοι της ιστορίας μέσα από τη λογοτεχνία»

 

Ο ΣΕΕ Αειφορίας

Δ. Καλαϊτζίδης

Κατηγορίες: Αειφορίας, ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ, Δασκάλων, Δευτεροβάθμια. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.