Ευχαριστήριο για τη συμμετοχή σας στην Πρώτη Ημερίδα για την Πληροφορική στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

Αγαπητές συναδέλφισσες, αγαπητοί συνάδελφοι των τάξεων και του ΠΕΚΕΣ

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τη συμμετοχή σας στην Πρώτη Ημερίδα για την Πληροφορική στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Συμμετοχή αξιοσημείωτη που έδωσε ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση σε όλη την ομάδα διοργάνωσης, και ουσιαστικό περιεχόμενο στη πρωτοβουλία μας.

Η ημερίδα μας έφερε στο προσκήνιο το ζήτημα του νέου γνωστικού αντικειμένου της Πληροφορικής στο Δημοτικό Σχολείο καθώς και των αντίστοιχων εκπαιδευτικών, φωτίζοντας πολλές διαφορετικές και αλληλο-εμπλεκόμενες πτυχές του.

Επιδιώξαμε να βάλουμε τις βάσεις, το θεμέλιο για το χτίσιμο σταθερών ομάδων τακτικής επικοινωνίας, συνεργασίας και αλληλεγγύης που θα ενδυναμώσουν τους εκπαιδευτικούς και θα αναδείξουν όμορφες πρακτικές, προς όφελος των μαθητών και βελτίωση της ζωής στο σχολείο.

Το επόμενο ραντεβού δόθηκε ήδη σε δεκαπέντε ημέρες!

  • Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου εκπαιδευτικούς Πληροφορικής στην Πρωτοβάθμια για τη σκληρή πολύμηνη συνεργασία που οδήγησε στην τόσο επιτυχή διοργάνωση της ημερίδας.
  • Ευχαριστώ τα μέλη της Ομάδας Τεχνικής Υποστήριξης του 4ου ΠΕΚΕΣ που συνετέλεσαν στην άρτια διεξαγωγή της.
  • Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα το Σύμβουλο Πληροφορικής στο ΙΕΠ, κ. Σαλπασαράνη, εκπαιδευτικό στις τάξεις των Δημοτικών μέχρι πρόσφατα, για την υποστήριξη και τη συνεισφορά του. Η ευτυχής συγκυρία τον έφερε κοντά μας, πολύτιμο συνεργάτη στο πλευρό των εκπαιδευτικών Πληροφορικής, με ειλικρινή διάθεση να συμβάλει στο έργο τους.
  • Ευχαριστώ θερμά τον Οργανωτικό Συντονιστή του 4ου ΠΕΚΕΣ Αττικής, το Δάσκαλο κ. Καμήλο -συμπαραστάτη με κατανόηση και αναγνώριση της προσφοράς των συναδέλφων- για την ουσιαστική συμμετοχή του στην ημερίδα μας που μας έκανε να αισθανόμαστε λιγότερο μόνοι!

Η συνεργασία και οι ομάδες είναι ο δρόμος που προκρίναμε και προτείναμε -ως τον πλέον ανθρώπινο και αξιόπιστο παράλληλα- ένας δρόμος με προοπτική το δημοκρατικότερο σχολείο.

Εύχομαι να φύγατε με την αίσθηση της κοινότητας και αυτή να ενδυναμωθεί στην πορεία!

Μπορείτε να ανατρέξετε στις εργασίες – παρουσιάσεις της ημερίδας, ακολουθώντας τους παρακάτω συνδέσμους:

  1. Καλωσόρισμα – Εισαγωγή «Η Πληροφορική, οι Πληροφορικοί και η σημερινή Ημερίδα», Παναγιώτα (Γιούλη) Παπαλεωνίδα, ΣΕΕ ΠΕ86
  2. «Το γνωστικό αντικείμενο της Πληροφορικής στο Δημοτικό ανά ηλικιακή ομάδα», Κωνσταντίνος Σαλπασαράνης, Εκπαιδευτικός Πληροφορικής, Διδάκτορας Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Τεχνολογίας Υπολογιστών Πανεπιστημίου Πατρών, Σύμβουλος Α΄ Πληροφορικής στο ΙΕΠ
  3. «Το μονόωρο απαιτητικό μάθημα των ΤΠΕ», Παύλος Δράκος, Εκπαιδευτικός Πληροφορικής 1ο και 4ο Δ.Σ. Καλλιθέας
  4. «Ο ρόλος του εκπαιδευτικού Πληροφορικής – Ένταξη στη σχολική κοινότητα, σχέσεις, συνεργασίες», Βασιλική Κάζη, Εκπαιδευτικός Πληροφορικής 5ο και 9ο Δ.Σ. Αλίμου
  5. «Η Πληροφορική στο Δημοτικό: ξεκάθαρα όρια ισοτιμίας», Κωνσταντίνος Ορκόπουλος, 23ο και 8ο Δ.Σ. Καλλιθέας.

Η ημερίδα βιντεοσκοπήθηκε ώστε να μπορείτε να την παρακολουθήστε ακολουθώντας το σύνδεσμο εδώ.

Με εκτίμηση
Γιούλη Παπαλεωνίδα
ΣΕΕ ΠΕ86, 40 ΠΕΚΕΣ Αττικής

Κατηγορίες: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ, Δασκάλων, Πληροφορική. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.