Πρόσκληση σε επιμορφωτικό σεμινάριο ιστορικής χαρτογραφίας και τοπογραφίας

Την Τρίτη 23.02.2021 (ώρα 18:00-20:00) και την Πέμπτη 25.02.2021 (ώρα 18:00-20:00), στην ψηφιακή αίθουσα https://minedu-secondary2.webex.com/meet/nlinardos , θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακό επιμορφωτικό σεμινάριο, με τίτλο «Ψηφιακοί χάρτες και ιστορική τοπογραφία» και προσκεκλημένο εισηγητή τον κ. Βύρωνα Αντωνιάδη, εντεταλμένο ερευνητή του Ινστιτούτου Ιστορικών Ερευνών του ΕΙΕ.

Το σεμινάριο απευθύνεται στους/στις Φιλολόγους (ΠΕ02) των σχολικών μονάδων του πίνακα αποδεκτών, αλλά και στους/στις εκπαιδευτικούς που διδάσκουν το μάθημα της Ιστορίας με 2η ανάθεση, και έχει ως αντικείμενο τη δημιουργία ιστορικών χαρτών με τη βοήθεια ψηφιακών εργαλείων και την παρουσίαση ιστορικών τοπογραφικών δεδομένων με ποικίλους τρόπους. Περιλαμβάνει παρουσίαση των προγραμμάτων ανοικτού λογισμικού QGIS και Inkscape και πρακτική άσκηση.

Για την παρακολούθηση του σεμιναρίου προαπαιτείται σχετική εξοικείωση με τους Η/Υ και κατοχή λογαριασμού ηλ. ταχυδρομείου gmail. Όσοι συνάδελφοι επιθυμούν να συμμετάσχουν παρακαλούνται να συμπληρώσουν και να υποβάλουν σχετική αίτηση στον σύνδεσμο https://forms.gle/T9BLyTRG5ozbuaZM7  .  Λόγω του εργαστηριακού χαρακτήρα του σεμιναρίου, ο αριθμός των συμμετεχόντων θα είναι περιορισμένος (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας βάσει του χρόνου υποβολής της αίτησης).

 

Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΕΚΠ. ΕΡΓΟΥ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ                                                                                                         

           Νικόλαος Λινάρδος

Κατηγορίες: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ, Δευτεροβάθμια, ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, Επιμορφωτικές δράσεις, Φιλολόγων. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.