Μια νέα κοινότητα μάθησης στη ψηφιακή πλατφόρμα e-me για εκπαιδευτικούς Αγγλικής Γλώσσας ΠΕ06 ΠΕ & ΔΕ

Σε διαδικτυακό σεμινάριο που διοργάνωσε η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ06 κ. Μαρία Ανδριτσοπούλου (4ο ΠΕΚΕΣ Αττικής) σε συνεργασία με τη ΣΕΕ ΠΕ06 κ. Ευαγγελία Καραγιάννη (5ο ΠΕΚΕΣ Αττικής) τη Δευτέρα 25-1-2021 (18:30-20:30), με προσκεκλημένη ομιλήτρια τη συνεργάτιδα του ΙΤΥΕ Διόφαντος Αγγελική Πολίτη εγκαινιάστηκε μια νέα συνεργατική Κυψέλη στη σύγχρονη ψηφιακή πλατφόρμα e-me για εκπαιδευτικούς Αγγλικής Γλώσσας (ΠΕ06) Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Σκοπός μας η δημιουργία ενός χώρου/αποθετηρίου διαμοιρασμού εκπαιδευτικού μαθησιακού περιεχομένου για διάχυση καλών πρακτικών, επικοινωνίας και συνεργασίας, ανταλλαγής ιδεών, απόψεων, προτάσεων και πληροφοριών σε ζητήματα σχετικά με τη διδασκαλία της αγγλικής γλώσσας στη σχολική εκπαίδευση, ευελπιστώντας στη θετική ανταπόκριση, ενεργό συμμετοχή και εποικοδομητική εμπλοκή των συναδέλφων εκπαιδευτικών ΠΕ06.
Όσοι/ες ανήκετε στην ειδικότητα μπορείτε να γίνετε μέλη.
Η εικόνα (https://www.freepik.com/…/modern-business-start-up…) φτιάχτηκε ειδικά για εμάς από την ομάδα της e-me.
Τα μέλη μιας δυναμικής ψηφιακής κοινότητας θα έχουν την ευκαιρία να επηρεάσουν θετικά την αποτελεσματικότητα της διδακτικής τους πρακτικής και να αναβαθμίσουν τις δεξιότητές τους, προάγοντας την επαγγελματική τους ανάπτυξη.
ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΘΗΣΗΣ
1. Πληκτρολογήσατε την ηλεκτρονική δ/νση της e-me:
2. Κάντε «Είσοδο» στην e-me με τον λογαριασμό σας ΠΣΔ
Συγκεκριμένα, πατήστε Είσοδος, πληκτρολογείστε το όνομα χρήστη (username) και κωδικό πρόσβασης (password) που έχετε στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ)
3. Με το που μπείτε στο βασικό περιβάλλον εργασίας, βρείτε την εφαρμογή «Κυψέλες» και πατήστε πάνω.
4. Στη σελίδα που θα ανοίξει, επιλέξατε το μεγεθυντικό φακό στα δεξιά σας. Στην «Αναζήτηση Δημόσιων Κυψελών» πληκτρολογήστε Εκπαιδευτικοί Αγγλικής Γλώσσας (ΠΕ06) και πατήστε enter ή πατήστε πάνω στο φακό.
5. Θα σας εμφανίσει το εικονίδιο της κυψέλης μας. Πατήστε πάνω.
6. στη σελίδα που θα ανοίξει πατήστε το κουμπί Συμμετοχή.
7. Στον Υπεύθυνο της κυψέλης θα έρθει ειδοποίηση ότι κάνατε αίτημα συμμετοχής. Με το που σας αποδεχτεί θα είστε Μέλος!
Εναλλακτικός τρόπος να βρείτε την κυψέλη μας!
Κάνετε τα παραπάνω βήματα 1, 2.
3. Ενώ είστε στην e-me, πάτε στη μπάρα ηλεκτρονικών δ/νσεων (από πάνω, εκεί που σταματάει το μαύρο πλαίσιο) και πληκτρολογείτε την ηλεκτρονική δ/νση της κυψέλης μας:
Ακολουθείτε μετά τα παραπάνω βήματα 4-7
Θυμίζουμε ότι:
Αποδεκτά Μέλη γίνονται μόνο Εκπαιδευτικοί Αγγλικής Γλώσσας Α/θμιας & Β/θμιας Εκπ/σης δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων, μόνιμοι και αναπληρωτές/τριες. Για να διασφαλίσουμε την απαραίτητη αυτή συνθήκη σας παρακαλούμε θερμά με το που γίνετε μέλη να πάτε στην εφαρμογή Προφίλ (είναι εικονίδιο στην αρχική σελίδα εργασίας σας στην e-me) και στην περιγραφή να γράψετε ότι είστε Εκπαιδευτικός Αγγλικής Γλώσσας και που εργάζεστε. Αυτό θα μας διευκολύνει να οργανώσουμε καλύτερα την κοινότητά μας και επιπλέον θα διευκολύνει τις μεταξύ σας συνεργασίες ????????
Δημοσιεύθηκε στην Αγγλικών, ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ, Δασκάλων, Δευτεροβάθμια, ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, Επιμορφωτικές δράσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.