Δράσεις –ψηφιακό Υλικό για το μάθημα της Φυσικής Αγωγής (Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση)

Αγαπητοί /τες συνάδελφοι Διευθυντές, εκπαιδευτικοί, εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής

           Με αφορμή το νέο Έτος 2021 επιθυμώ να σας εκφράσω τις Ευχές μου για μια Καλή Χρονιά με Υγεία και χαρά, με ένα ανοιχτό σχολείο σε μια συνεχή δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία.  Συγχρόνως θα ήθελα να ευχαριστήσω τους Διευθυντές/ντριες των Σχολικών Μονάδων για τη συνεργασία που είχαμε το προηγούμενο διάστημα .

Σχετικά με το μάθημα της Φυσικής Αγωγής το οποίο πραγματοποιούν οι εκπαιδευτικοί Φ. Α. σε σχολικές αυλές, προαύλια διαφορετικών διαστάσεων ή ακόμα όπου υπάρχουν αίθουσες πολλαπλών χρήσεων, αναγκαίο είναι:

  • Η λήψη μέριμνας για τα επιτρεπτά όρια μεταξύ των παιδιών στους χώρους
  • Ο αερισμός των χώρων –αιθουσών
  • Η αποφυγή άλλων τμημάτων, στους χώρους που πραγματοποιείται το μάθημα της Φ. Α. (αποφυγή συγχρωτισμού –ορίζεται ο χώρος της Φ. Α. με κώνους, καθώς και ο χώρος που οι μαθητές θα πραγματοποιούν διάλειμμα ή ο χώρος που θα βρίσκονται τα τμήματα που έχουν κενή ώρα)
  • Εξοπλισμός που χρησιμοποιείται στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής δεν χρησιμοποιείται σε διαλείμματα, μόνο στην ώρα της Φυσικής Αγωγής σύμφωνα με τους κανόνες του ΕΟΔΥ. Επίσης δεν επιτρέπεται να φέρνουν οι μαθητές μπάλες ή άλλο υλικό στο σχολείο
  • Συνεχή υπενθύμιση στους μαθητές/τριες για την υγιεινή και συχνό πλύσιμο των χεριών.

 

  • Συνεχίζουμε και εφαρμόζουμε τις Οδηγίες του ΕΟΔΥ σε σχέση με το μάθημα της Φυσικής Αγωγής και των αθλητικών δραστηριοτήτων, καθώς και τις τελευταίες οδηγίες που είναι καταχωρημένες στο: ΦΕΚ 30 /8-1-2021 (σελίδα 14 )

 

Επίσης  παραθέτω ως συνημμένο αρχείο, ψηφιακό  υλικό  – ψηφιακές διευθύνσεις  κάτι που αφορά την συνεχή  παροχή πληροφοριών και υλικού για το μάθημα της Φυσικής Αγωγής  σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους .

 

Με εκτίμηση

ΣΕΕ Φυσικής Αγωγής

Ευδοκία Σαμουηλίδου



Λήψη αρχείου

Κατηγορίες: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ, Γυμναστών, Δευτεροβάθμια, ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, Επιμορφωτικές δράσεις. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.