Εξαγγελία διοργάνωσης εικαστικής έκθεσης για την Επανάσταση του 1821

Το 4ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής και η Οργανωτική Επιτροπή των εκδηλώσεων που διοργανώνονται για την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 καλεί τους μαθητές και τις μαθήτριες της  Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δ΄ Αθήνας  να δημιουργήσουν έργα ζωγραφικής που θα αντλούν την έμπνευσή τους από το σημαντικό αυτό γεγονός.

Τα έργα μπορούν να αναφέρονται σε πρόσωπα (π.χ. πορτρέτα, φιγούρες, ενδυμασίες εποχής κ.ά.), σε γεγονότα (με βάση αφηγήσεις ή εικόνες), σε σύμβολα ή ακόμη και στη σύνδεση της Επανάστασης του 1821 με το σήμερα.

Η επιλογή των υλικών και των μέσων είναι ελεύθερη, (σχέδιο, χρώμα, κολλάζ κλπ.), ενώ οι διαστάσεις θα πρέπει να είναι από Α4 έως και 70 Χ 100 εκ (οριζόντια ή κάθετα).

Επίσης, τα έργα μπορεί να είναι αποτέλεσμα ατομικής ή ομαδικής προσπάθειας (όταν αυτό είναι εφικτό).

Η προθεσμία υποβολής των έργων είναι η 31η Μαρτίου 2021. Η υποβολή θα γίνει ψηφιακά (με πολύ καλές φωτογραφίες των έργων για την καλύτερη αποτύπωσή τους) στο e-mail vassiliki8@gmail.com ή με φυσικό τρόπο στα γραφεία του 4ου ΠΕΚΕΣ Αττικής (υπόψη κ. Σοφρά).

Θα ακολουθήσει ψηφιακή έκθεση των έργων, ενώ, μετά τη λήξη της αναστολής λειτουργίας των σχολείων, τα έργα θα εκτεθούν σε χώρο που θα επιλεγεί και θα ανακοινωθεί.

 

Ο Οργανωτικός Συντονιστής

του 4ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής

Νικόλαος Καμήλος

Κατηγορίες: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ, Δασκάλων, Δευτεροβάθμια, Εικαστικά, Επιμορφωτικές δράσεις. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.